Lån til studiestart

lån til studietDer er netop blevet opstartet studier på mange af landets universiteter, gymnasier og handelsskoler. Det betyder også, at der skal bruges rigtig mange penge på studiebøger for nogle. Det kommer selvfølgelig meget an på, hvilket studie du vælger. Mange flytter ligeledes hjemmefra for at kunne komme nærmere til et universitet. Det kan være i Århus, Aalborg, Odense eller København. Det kan være rigtig dyrt, da der jo både skal være penge til bøger, husleje, mad og til at være ung.

En SU rækker ikke langt og har du ikke et studiejob, kan du på et tidspunkt komme i en situation, hvor du ikke har flere penge tilbage på kontoen. Hvis dine forældre ikke er i stand til at give dig hjælp, så kan det måske være en løsning at tage et lån. Her findes flere forskellige låneformer. Du kan selvfølgelig gå ned i banken og bede om et lån, eller du kan tage et kviklån. Der er nemlig gennem de senere år kommet markant billigere kviklån, end der ellers har været. Selvfølgelig skal din økonomi kunne hænge sammen hver måned, men der er nogle ekstra omkostninger forbundet med at flytte til en ny by, og det er her, hvor det kunne give mening med et kviklån. Det kan for eksempel være til indskuddet i din lejlighed eller til at betale huslejen. Man er også meget travl, når man er flyttet til en helt ny by, og der er mange ting, der skal være styr på. Der skal søges arbejde, man skal lære en masse mennesker at kende og meget mere. Her kan et kviklån være med til at give et frirum.

Der er flere forskellige former for lån, som du bør kigge på. Der er selvfølgelig SU-lånet, som du først skal betale tilbage igen, når du har fuldendt dit studie. Her kan du låne mere hver måned, og det er rigtig attraktivt i forhold til rente. Behandlingstiden er faktisk også rigtig god efterhånden, hvilket vil sige, at hvis du søger 3-4 uger, før du får din første SU, vil du kunne have dit lånebeløb med i din udbetaling. Det kan give rigtig god mening, da du ikke skal tænke på tilbagebetaling af lånet under dit studie.

En anden mulighed er som nævnt at tage et kviklån. Det beløb du skal låne vil sandsynligvis være i den lave ende, og derfor kan du tage et lån hos Vivus.dk eksempelvis, der tilbyder at du kan få det første lån op til 4000 kroner hos dem helt gratis, såfremt du altså betaler tilbage til tiden. Det er rigtig attraktivt, og det er et lån, der har stor succes.

Er din situation som studerende lidt presset økonomisk, så er der altid en måde at komme ud af dette på.
Tilbage til artikler