Billån

5000 - 500000 kr.

Lånebeløb

3 - 144 mdr.

Løbetid

18

Min. alder

4-24,99%

ÅOP

Vi matcher dig med det bedste lån Få besked når der kommer nye lån

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Få svar hurtigt Hurtig udbetaling

10000 - 400000 kr.

Lånebeløb

12 - 144 mdr.

Løbetid

18

Min. alder

4-24,99%

ÅOP

Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Lav rente fra 2,95% Sammenlign og vælg det bedste lån

2500 - 50000 kr.

Lånebeløb

9 - 199 mdr.

Løbetid

21

Min. alder

24,99%

ÅOP

Lynhurtig godkendelse Lån op til 50.000 kr.

4000 - 25000 kr.

Lånebeløb

24 - 24 mdr.

Løbetid

23

Min. alder

24,87%

ÅOP

Fremragende Trustpilot Gratis straksoverførsel Lån uden sikkerhed

10000 - 300000 kr.

Lånebeløb

36 - 120 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

9,39-24,87%

ÅOP

Enkel ansøgningsproces Lån uden sikkerhed Svar alle ugens dage

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Ingen sikkerhed påkrævet Godkendelse på 1 minut

40000 - 300000 kr.

Lånebeløb

12 - 180 mdr.

Løbetid

18

Min. alder

3,97-21,93%

ÅOP

Godt til store lån Tilbyder samlelån op til 300.000

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Lån op til 150.000 kr. Få pengene samme dag

25000 - 500000 kr.

Lånebeløb

12 - 180 mdr.

Løbetid

18

Min. alder

4,9-24,90

ÅOP

Lave renter Direkte svar Uforpligtende ansøgning

10000 - 400000 kr.

Lånebeløb

12 - 180 mdr.

Løbetid

23

Min. alder

3,34-24,99%

ÅOP

BEMÆRK: Høj udbetaling Ansøg på 2 min Hurtigt svar og udbetaling

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Lån op til 100.000 Bestem selv tilbagebetalingsperioden

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Betal ud når du vil Du skal ikke stille sikkerhed

Hvor kan jeg få et billån?

 De fleste danskere vælger at tage et billån direkte hos forhandleren, i banken eller hos en online udbyder af billån. Alle ting har sine fordele og ulemper. Nedenfor gennemgår vi de lånemuligheder, du har, når du skal tage et billån.

  1. Lån penge til bilen hos forhandleren

De fleste bilhandlere tilbyder i dag bilfinansiering af både nye og brugte biler. Her skal du typisk betale 20% af bilens værdi i udbetaling. Samtidig kræves der en god kreditvurdering, og derfor er det ikke alle, der kan blive godkendt til et billån hos en forhandler. Du kan dog som regel få rigtig attraktive låneaftaler ude hos bilforhandlerne, hvis du får en god kreditvurdering. Lånefirmaerne har ofte ikke har de store udgifter til ansatte og lokaler. Det er nemlig bilforhandlerne, der fungerer som firmaets sælgere. Det er årsagen til, at priserne på billån ofte kan være meget attraktive ude hos forhandlerne.

  1. Billån i banken

En anden mulighed er at få et billån i banken. Det kan også være en økonomisk attraktiv mulighed, hvis du for eksempel er kunde i banken i forvejen. Mange banker har lavet lån, der er særligt målrettet som billån. En ulempe ved at tage et billån i banken er, at behandlingstiden ofte er ret lang. Der kan nemt gå op til 14 dage, før du sidder med et tilbud på et billån i hånden. Det kan være meget upraktisk, hvis du gerne vil låne penge til en brugt bil. Samtidig er kravene ofte høje, og det kræver derfor en god kreditvurdering, hvis du skal godkendes til et billån i banken. Omkostninger ved et billån i banken er ofte rigtig gode, fordi at du stiller bilen i sikkerhed for lånet. I vores oversigt med billån finder du blandt andet billån fra banker.

  1. Billån online
    En anden mulighed for at tage et billån er hos en online låneudbyder. Her vil prisen for billånet ofte være en smule højere, men til gengæld er behandlingstiden noget hurtigere og kravene til at blive godkendt er lavere. Er du blevet afvist til et billån hos banken eller hos en forhandler, kan det være et godt alternativ at låne penge til bilen online. Her skal du som regel heller ikke stille bilen i sikkerhed for lånet. Her på siden kan du få et overblik over nogle af de lånetilbud, der findes online.

Sammenlign altid forskellige billån

Før du beslutter dig for at købe en bil med et billån, skal du altid sammenligne flere forskellige billån. Der kan nemlig være rigtig store prisforskelle på billån til både nye og brugte biler. Det gælder i særdeleshed, hvis du låner penge i banken eller hos en online låneudbyder. Vi anbefaler altid at få et tilbud på et billån fra minimum 3 forskellige låneudbydere. Det giver dig et markant bedre sammenligningsgrundlag, og du vil dermed have meget nemmere ved at finde det bedste og billigste billån til dit behov. Husk altid at læse låneaftalerne grundigt igennem, så du ikke overser eventuelle udgifter som gebyrer ved billånet.

Hvad er et billån?

Når de fleste danskere skal købe en bil, uanset om den er ny eller brugt, sker det oftest gennem et billån – altså et lån til en bil. Skal du have en nyere og større familiebil, koster en bil hurtigt flere hundrede tusinde kroner, og derfor er det meget naturligt at skulle finansiere bilen gennem et billån. Når du låner penge til en bil, kan det enten gøres i banken, hos bilforhandleren eller hos en online låneudbyder.

Der findes også finansieringsselskaber, der har specialiseret sig i billån. Hos de låneudbyder med speciale i billån, har du mulighed for at få et billån uden udbetaling. Skal du låne penge til bilen hos bilforhandleren, skal du som regel betale 20% af bilens pris i udbetaling.

Hvad koster et billån?

Prisen på et billån afhænger i høj grad af, hvilken bil du skal låne penge til samt lånets løbetid. Jo længere løbetiden er på et billån, jo dyrere vil lånet også blive. Til gengæld vil de månedlige afdrag blive lavere, og det kan give lidt mere luft i økonomien i dagligdagen.

Hvad et billån koster kommer i høj grad også an på, hvordan du kreditvurderes. Får du en rigtig god kreditvurdering, vil lånet blive billigere, fordi at låneudbyderen løber en lavere risiko ved at låne penge ud til dig. En dårlig kreditvurdering kan betyde en afvisning på et billån eller til højere renter og gebyrer.

Bilens pris har selvfølgelig også en stor indflydelse på prisen på et billån. Et billån har typisk en løbetid på mellem 1-9 år, og jo højere værdi din bil har, jo mere skal du betale af på billånet hver måned. Jo flere penge du skal låne, jo flere renter vil der også komme på lånet. På grund af de meget individuelle parametre, kan det derfor være meget svært at komme med en almindelig pris på et billån. Vi anbefaler, at du altid anvender satsen ÅOP, når du sammenligner billån, så du ved, hvilket lån der er billigst. Vi går mere i dybden med ÅOP længere nede på siden.

Læg et budget før du låner

Når du tager et billån, siger du også ja til en gæld, der skal betales tilbage. Det sker typisk i månedlige rater. Hvor meget du betaler i afdrag styres af bilens værdi og løbetiden på lånet. Låner du penge til en almindelig 5-dørs familiebil er det ikke ualmindeligt, at der skal afdrages mellem 2.000 og 5.000 kroner om måneden. Det er en ny stor gældspost i økonomien, og derfor er det enormt vigtigt at overveje og undersøge, om du nu også har penge til det.

En god måde til at finde ud af, hvor dyr en bil du kan købe, er at lave et budget. Når du laver et budget, samler du alle dine udgifter og indtægter og finder den vej igennem dit rådighedsbeløb. Dit rådighedsbeløb er principielt det beløb, du har til at betale af på et billån. Vi anbefaler altid at have lidt margin, så du ikke gør din økonomi alt for sårbar over for uforudsete udgifter og lignende. Når du laver et budget til et billån, skal du blandt andet inddrage følgende udgifter:

  • Husleje
  • Forsikringer
  • El, vand og varme
  • Madbudget
  • Beløb lagt til side til opsparing
  • Udgifter til abonnementer

Tag et billån uden sikkerhed

Tager du et billån i banken, skal du i langt de fleste tilfælde stille bilen i sikkerhed for lånet. Betaler du ikke af på dine afdrag i tide, kan banken sælge bilen for at få pengene fra billånet ind igen. Ønsker du ikke et billån med sikkerhed, kan du vælge at tage et lån hos en online låneudbyder. Her vil lånet som regel ikke være målrettet mod et lån til en bil, men vil typisk gå under betegnelsen forbrugslån. Denne låneform er typisk lidt dyrere, fordi at selskabet ikke har din bil i sikkerhed, hvis nu du ikke betaler af på lånet i tide. Låner du penge til din bil i banken, har banken bilen i sikkerhed, og derfor kan de give dig et billigere billån.

Når du tager et billån uden sikkerhed hos en online låneudbyder, vil kravene til at blive godkendt som regel være lavere, end de er i banken. Tager du et billån i din bank, skal du ofte give årsopgørelser, lægge budgetter og meget mere. En online låneudbyder stiller ikke ligeså store krav, og det er en anden forklaring på, at lånet bliver lidt dyrere.

Er det sikkert at låne penge til bilen online?

Det kan for mange virke en smule grænseoverskridende at skulle tage et billån online uden at skulle til et fysisk møde med en rådgiver. Det er dog slet ikke så usikkert, som mange frygter. De online udbydere af lån skal nemlig leve op til en lang række forskellige krav fra Finanstilsynet. Der bliver holdt et vågent øje med låneudbyderne, og når en udbyder bryder reglerne, får det ofte store konsekvenser i form af store bøder.

Du kan derfor trygt tage dit billån hos de danske udbydere af billån online. Det kan også altid være en god idé at tjekke tjenester som Trustpilot, hvor tidligere kunder har mulighed for at skrive en anmeldelsen af udbyderne. Her kan du blandt andet finde ud af, hvordan kundeservicen er hos den enkelte udbyder.

ÅOP – et vigtigt begreb at kende

Når du skal tage et billån, er det alfa omega at kende begrebet ÅOP. ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent” og er en sats for lånets omkostninger i procent. En fejl mange laver, når de kigger på billån er, at de kun kigger på renten. Det kan umiddelbart virke fornuftigt nok, men der er som regel også gebyrer på et billån. Det kan være i forbindelse med etableringen af lånet, eller det kan være et månedligt administrationsbeløb.

Særligt ved et billån, der ofte løber mellem 5-10 år, kan gebyrer hurtigt blive en stor omkostning. Tager du ikke højde for gebyrer, når du sammenligner billån, ved du reelt set ikke, hvor dyrt lånet bliver. ÅOP’en er en sats, som du nemt og hurtigt kan kigge på, når du sammenligner billån, og derfor er det essentielt at kende til begrebet, inden du underskriver en aftale på et billån.

Hvad er længden på et billån?

Hvad længden på et billån er, afhænger i høj grad af bilens alder. Søger du bilfinansiering til en ny bil, kan løbetiden være på alt fra 1-9 år. Hvor lang den præcis er, bestemmer du som regel selv, når du ansøger om billånet. Jo længere løbetid jo lavere månedlige afdrag. Til gengæld vil lånet blive dyrere, fordi der tilskrives flere renter og gebyrer på lånet. Skal du låne til en lidt ældre bil, vil billånet typisk være kortere, fordi at bilen er billigere, og det vil derfor ikke tage lige så lang tid at afdrage på bilen. Her vil en meget almindelig låneperiode være på mellem 3 – 7 år.

Når du tager et billån, skal du også tage højde for, at bilen kommer til at miste noget af sin værdi. Køber du en ny bil, mister den i gennemsnit omkring 20% af sin værdi det første år. Over de efterfølgende 4-5 år er det meget almindeligt, at bilens værdi bliver halveret. Det er et af de store argumenter for at købe en nyere brugt bil. Her er der allerede lavet en stor afskrivning på bilen. Ønsker du at sælge bilen og indfri billånet efter et par år, kan du havne i en situation, hvor din bil er mindre værd, end du har betalt for billånet. For at indfri billånet skal du derfor betale yderligere penge fra egen lomme. Derfor skal du være nøje opmærksom på bilens værditab, før du tager et billån.

Skal jeg købe bilen eller lease den?

Mange danskere er begyndt at lease biler i stedet for at købe dem, og det har ført til specialiserede bilhuse, der kun fokuserer på leasing. Når du står og skal købe ny bil, kan det være svært at gennemskue, hvad der er fordelene og ulemperne ved køb og leasing. Det kan du blive klogere på nedenfor.

Du skal vælge leasing hvis:

  • Du ønsker at kende udgifterne til din bil på forhånd. Der kommer ikke yderligere udgifter som for eksempel service, når du leaser en bil. Det er som regel inkluderet i låneaftalen. Ved at lease bilen kender du din biløkonomi på forhånd, og det kan give dig en økonomisk tryghed.
  • Leasing er særligt oplagt for dig, der ønsker at skifte bil med få års mellemrum. En bil mister mest af sin værdi, når den er ny. Når du leaser din bil, behøver du ikke at bekymre dig om det værditab, der kommer til at være på bilen. Leasing kan være en god idé, hvis du ønsker at have bilen under 3 år. Det er også årsagen til, at de fleste leasingaftaler maksimalt varer 36 måneder.
  • Hvis du på forhånd kender dit kørselsbehov, kan leasing også være en fordel. I en leasingaftale er inkluderet et bestemt antal kilometer. Det vil typisk være 15.000, 20.000 eller 25.000 kilometer. Jo flere kilometer jo dyrere bliver aftalen.

Du skal vælge bilkøb hvis:

  • Hvis du ikke i forvejen kender dit kørselsbehov, kan det være en fordel at købe bilen. Når du køber bilen, er der nemlig ingen begrænsninger på i forhold til antal kilometer, som der er i en leasingaftale.
  • Hvis du ønsker at have bilen i lang tid, vil et bilkøb være at foretrække. En ny bil mister mest af sin værdi i begyndelse af dens levetid, og derfor vil det sjældent kunne betale sig at tage et billån for at eje bilen i et år. I det første år kan en ny bil sagtens miste op til 20% af sin værdi, og det er de færreste, der har et billån med en løbetid på 5 år på en ny bil, hvor de når at betale 20% af bilens pris. Køb af en ny bil, som du ønsker at have i kort tid, kan altså hurtigt blive en dårlig forretning.

Både i forbindelse med leasing og bilkøb, skal du være meget opmærksom på de vilkår, som du bliver tilbudt. Et for dyrt billån kan komme til at koste dig rigtig mange penge, hvis du ikke er opmærksom. Derfor anbefaler vi altid, at du får flere forskellige tilbud på dit billån. Det er en god tommelfingerregel både at få et tilbud fra en forhandler, banken og et par online udbydere af lån.

Ønsker du at lease en brugt bil, bør du heller ikke stille dig tilfreds med kun et tilbud. Her kan der ligeledes være store prisforskelle i leasingaftalen. Når du leaser din bil, skal du samtidig være meget opmærksom på, hvilke udgifter der er med i aftalen – eksempelvis forsikring, service med videre.

Skal jeg købe en ny eller brugt bil?

Inden du tager et billån, kommer du helt sikkert til at sidde med nogle overvejelser omkring, hvor vidt du skal vælge en ny eller brugt bil. Medmindre du har et indgående kendskab til bilmarkedet, kan det virke meget uoverskueligt, om du skal vælge at låne penge til en ny eller brugt bil. I dette afsnit gennemgår vi, hvornår det er en fordel at købe en ny eller en brugt bil.

Fordelene ved at købe en ny bil:

  • Når du køber en ny bil, vil der meget naturligt være færre udgifter til reparationer. Reparationerne kommer som regel, når en bil når en alder på en 4-5 år. På den korte bane sparer du altså penge i forhold til mekanikerregninger. Når du køber en ny bil, kan du ligeledes tegne en fordelagtig aftale på service og reparationer, der giver dig en sikkerhed mod ubehagelige overraskelser og udgifter til bilen. Den fordel får du sjældent på en brugt bil.
  • Afgifterne på de nyere biler er faldet. Det har udlignet prisforskellen på en ny og en brugt bil.
  • Renten på billånet til en gammel bil er højere end renten på et billån til en ny bil. Forklaringen er, at det er en større risiko at låne penge til en ældre bil. Den kan gå i stykker og kan miste meget af sin værdi.
  • Der er garanti på alle nye biler, og der er reklamationsret i 2 år eller flere. Oplever du derfor fabriksmæssige fejl på bilen, kan du blive kompenseret for det. Det giver en tryghed, som du ikke får ved køb af en brugt bil.
  • Nyere biler kører generelt længere på literen og er mere økonomiske. Det betyder, at du sandsynligvis skal bruge færre penge på benzin eller diesel, hvis du køber en ny bil. Naturligvis kommer dette også helt an på, hvilken bil du køber. I dag er der jo også et stort udvalg i elbiler. Det var der ikke for bare 4 år siden.
  • Når du køber en ny bil, får du en bil med bedre sikkerhed. Bilproducenterne udvikler sig hele tiden, og det samme gør kravene til sikkerheden i bilerne.
  • Sidst men ikke mindst skal det ikke glemmes, at der er noget helt særligt ved at sætte sig ud i en ny bil, hvor du selv har valgt udstyret, farven og så videre.

Fordelene ved at købe en brugt bil

  • Når du køber en brugt bil, kan du typisk få en masse udstyr for få penge. Naturligvis er det sjældent det nyeste udstyr, men udstyr i biler på 3-4 år kan også meget. Det kan eksempelvis være automatiske vinduesviskere, touch-skærme eller skjult anhængertræk.
  • Ønsker du en lidt mere eksklusiv bil, men har du ikke råd til at købe den fra ny, så kan der være mange penge at spare ved at købe den brugt. Luksusbiler som Audi, BMW og Jaguar kan oftest fås for få hundrede tusinde kroner, hvis du køber dem brugt. Det du skal være opmærksom på her er, at det er dyrere at få denne typer biler til mekaniker, da reservedelene er dyrere. Vælger du at købe en dyr brugt bil, skal du være sikker på, at dit bilbudget kan klare eventuelle mekanikerregninger.
  • En brugt bil har taget de største værditab, og derfor er det billigere at sælge den igen efter kort tid i forhold til, hvis du køber en ny bil. Det giver en større frihed, hvis du gerne vil skifte bil med korte mellemrum.
  • Står du og mangler en bil nu og her, kan det være en fordel at købe en brugt bil. Når du køber en ny bil, kan der sagtens være mange måneders ventetid. Når du køber en bil brugt, får du den med det samme.
  • Hvis du har svært ved at få et billån, kan det være en mulighed at købe en brugt bil. Her kan du få et stort udvalg af brugte biler til 20.000 – 60.000 kroner. Du får ikke en ny bil til dette beløb.

Ud over fordelene bør du også overveje nøje, hvor længe du ønsker at have bilen. Hvis du vil have bilen i mange år, så kan det ofte godt betale sig at købe en ny bil. Vil du gerne skifte bilen ud efter få år, vil det ikke kunne betale sig at købe en ny bil, fordi værditabet er størst i starten af bilens levetid. Samtidig skal du også have i tankerne, hvilke billån du kan få. Kan du få et særdeles attraktivt billån til en ny bil, kan det trække op i forhold til dit valg. Det samme kan et attraktivt billån til en brugt bil.

Hvorfor skal du bruge os?

Ved at bruge vores oversigt med billån, kan du spare rigtig meget tid, fordi at Danmarks bedste billån er samlet i en nem og overskuelig oversigt, hvor du hurtigt kan sammenligne de forskellige lån. Vi er ikke afhængige af nogen låneudbyder, og vi forholder os objektivt til lånene. Vores ambition er at gøre det så let som muligt for dig at finde det bedste billån i et marked, der er præget af mange udbydere.

I oversigten kan du sammenligne billån ud fra løbetid, krav, ÅOP, rente, kreditomkostninger og tilbagebetaling. Vær opmærksom på at dine endelige vilkår er personlige, da de fastsættes ud fra din kreditvurdering. Du kan dog stadig bruge oversigten til at finde de låneudbydere, der generelt har de laveste renter og gebyrer – altså de udbydere med de billigste billån.