Kvinder er ofte mere forsigtige, når det kommer til lån og penge

Man hører ofte i nyhederne, at kvinder har en mindre pensionsopsparing end mænd. Man hører også, at der er mange flere mænd end kvinder, der investerer i for eksempel aktier. Det kan skyldes flere ting. Kvinders pensionsopsparing forklares for eksempel ofte med, at de ofte har jobs, hvor de ikke tjener lige så meget som mænd. Det giver altså en lavere pensionsopsparing i den sidste ende.

Det kan dog også skyldes, at kvinder ofte er mere forsigtige, når det kommer til penge. Mænd tør ofte tage nogle flere chancer. De lader ikke deres penge stå på en opsparing, hvor de kan stå trygt, men hvor de ikke vokser så hurtigt. De vil gerne se deres penge arbejde og blive til flere. De investerer derfor i aktier eller virksomheder eller starter noget op selv. Det er derfor en god mulighed for dem for at få flere penge nu og her eller til deres pension.

Hvis kvinder skal have flere penge til pension, skal de derfor også have mere mod til at investere og få deres penge ud og arbejde.

Forsigtighed i forhold til lån kan være en god ting

Det er dog ikke kun en dårlig ting at være forsigtig. I forhold til at tage et lån kan det være en rigtig god ide lige at tænke sig om en ekstra gang. Det kan gøre, at du får valgt det helt rigtige lån. Eller at du undgår at tage et lån, som du faktisk ikke har brug for.

Det er meget nemt at tage et lån i dag. Det kan man både gøre via nettet og mobiltelefonen. Der er mange, både mænd og kvinder, der benytter sig af den mulighed. Det er da heller ikke dumt at tage et lån til noget, man har brug for. Men det er altid en god ide, at man ser sig for og finder ud af, om det er det rigtige lån. Det er for eksempel ved at se på, hvor meget man skal betale for lånet.

Hvis du kun skal låne pengene i kort tid, gør det ikke noget, at du skal betale nogle høje renter. Men hvis du planlægger at betale pengene af henover flere år, er det en god ide, at du finder et sms lån med en lav rente. Det er også det, der kaldes ÅOP. Lige meget om du er mand eller kvinde, er det altså en god ide at lave noget research, inden du tager et lån.

Der følger et enormt ansvar med lån og penge

En del af de ting, der følger med at blive voksen er det voksende ansvar. Pludselig er man selv ansvarlig for alle ens handlinger, og dette kan for nogen resulterer i problemer. Et sted, hvor man især ser dette problem, er ved behandlingen af lån og penge. Det kan virke overvældende pludselig at have en fast indtægt, der er højere end de 1000 kroner, man kan få i SU. Problemet er blot, at man har tendens til at glemme de stigende udgifter.

Dermed kan man let misbruge alle sine penge og dermed være tvunget til at tage et lån. Her er man altså allerede inde på et sidespor. Det er nærmest umuligt at undgå at tage et lån i løbet af sit liv. Alligevel skal det være med ansvarlige motiver. Dog kan det være svært at have en konkret fornemmelse af, hvad penge egentlig er, eftersom størstedelen af de penge, man har, er i en teknologisk form.

Lån og Finans som fag i folkeskolenspar op og vær ansvarlig

I et samfund med høj velstand har folk tendens til at forkæle deres børn overdrevet meget. Dette kan gøre det svært for de unge mennesker at forstå betydningen af penge og materielle goder. Derfor er det ligeså vigtigt at få tilegnet sig en grundviden om lån, penge og Finans, som det er at lære om kønssygdomme. Man kan som sårbart ungt menneske gå lige galt i byen med de to førnævnte. Ved denne undervisning vil man også undgå den enorme mængde af unge, der ender i en kæmpe gæld.

Som voksen lærer man langsomt om penge og lån

Selvom det umiddelbar virker uoverskueligt for den unge voksen, vil man, i takt med at man bliver ældre, få en bredere forståelse for, hvordan man behandler penge og lån. På nær man er udannet økonom er det de færreste, der vil have fuldforståelse for finansverdenen, men de fleste vil være i stand til at behandle de meste centrale handlinger forbundet med penge og lån.

 

Forskellen mellem opsparing og investering

Ikke alle medlemmer af samfundet er klar over de fordele og ulemper ved en opsparing eller en investeringsplan eller af forskellen mellem de to. Det er den viden, som ikke anses for grunduddannelse desværre og i sidste ende er du nødt til at stole på internetkilder eller en revisor til at tage den bedste beslutning for dig så langt som din indkomst er berørt. Dette er grunden til, at mange er forvirret over, hvad de skal gøre med deres penge efter de har betalt deres regninger. Bare rolig, vi er her for at hjælpe dig med at træffe et informeret valg.

Hvad er forskellen?

Besparelser er ikke mindre end hvad vi gemt i vores sparebøsser da vi var unge. Det er de penge, du afsat til en regnvejrsdag eller en medicinsk nødsituation i fremtiden. Investering er et andet koncept helt, fordi, mens i besparelser, de penge du lægge forbliver den samme. I investeringer, har du mulighed for at sætte dine penge i andre virksomheder og gro din rigdom ved at lade dem arbejde for dig.

Brug af de to:

Besparelser betyder, at du kan bruge de penge, du holdt afsat til anvendelse i nødstilfælde henviser til, at en investering kræver, at du være loyalt investeret i en virksomhed for at øge den oprindelige fond, du lægger i. Dette kan kræve, at du holde dine penge i en virksomhed for en bestemt periode, som kan være alt fra et par måneder til flere år. Hvilket også hjælper dig til Skat Besparelser

Tilbagetrækning:

Besparelser er meget mere bekvemt brugt op, da det er lettere at udvinde dem fra banken og betale eventuelle ekstra udgifter. Investeringer kræver imidlertid noget planlægning, hvis du overvejer at bruge det. Når du beslutter at kræve dine penge, vil det ikke nå din bankkonto på et øjeblik, og er forpligtet til at tage tid, og derfor, hvis du planlægger at bruge dine investerede penge, bliver du nødt til at planlægge og ikke vente til sidste øjeblik med at trække dem ud.

Risici:

Besparelser er ikke forbundet med risici, fordi de giver en meget lav rente. Investeringer, er imidlertid underlagt stigninger og fald i værdi den virksomhed, du har investeret i. Den mest uheldige sandhed om investeringer er, at mens du måske drømmer om alle de ekstra penge, så er du lige så tilbøjelig til at miste dine penge, hvis værdierne af din “lagre” falde.

Hvilken en skal du vælge?

Baseret på de risici, ville de fleste mennesker bliver bange og hente besparelser i stedet for investeringer for at undgå risikoen, hvis det overhovedet er muligt. Men på trods af risiciene, er investering ofte det smartere valg. Hvis du ikke har planer om at røre dine penge i mere end 5 år, bør du overveje at investere det forudsat du være forberedt til at trække din investering, når den tid falder sammen med din langsigtede plan.

Du er nødt til at sætte en tidsramme, der kan begrunde at investere de penge i stedet for at gemme det, fordi hvis du lader dine penge være urørt i en vis periode, kan det resultere i at give de store penge, som du har drømt om, så du sparer tragedien for at miste dine surt tjente penge. Desuden, hvis du planlægger at gemme dine penge, kan du overveje en konto i en bank, der giver dig en højere rente, så du kan høste mere end hvad du sår.

Det er bydende nødvendigt at forstå de positive og negativer af begge disse muligheder, så som at planlægge din fremtid. Men man også nødt til at tjekke sin egen økonomiske baggrund og derefter planlægge investeringerne.

Guide: Sådan samler du dine lån

Har du optaget lidt for mange kviklån? Er det pludselig uoverskueligt at betale tilbage til de mange forskellige kreditorer? Så er det måske en idé at få samlet dine lån et sted. Det kan give dig et bedre overblik, mindre renter at betale, færre omkostninger og flere andre fordele. I dette indlæg giver dig en guide til hvordan du samle dine lån et sted. Men først gennemgår vi lige lidt fordele ved at samle dine lån.

Du får et bedre overblik over din gæld

Det kan godt være svært at overskue hvor meget man egentlig skylder, hvis man ikke lige har så forfærdeligt godt styr på sin økonomi(som der jo er rigtige mange af i Danmark). Derfor kan det give dig et noget bedre overblik over din gæld, hvis det kan lykkes dig at få det samlet et sted. Det kan være med til at nedsætte stress-niveauet betydeligt at kunne holde øje med hvordan status er på din samlede gæld et sted. Derudover er det også slut med at modtage mange rudekuverter fra forskellige låneudbydere, hvilket gerne også skulle kunne give dig mere ro på i dagligdagen, da det for mange er et meget stressfyldt element at tænke på hvor meget de egentlig skylder væk.

Du betaler mindre i renter og gebyrer

Ovenstående er selvfølgelig kun sandt, hvis du kan få din bank eller hvor du nu engang får samlet dine lån henne, til at tilbyde lånet til bedre vilkår end hos de andre kreditorer. Dette burde ikke være noget problem, da langt de fleste sms låns udbydere har MEGET høje renter og omkostninger. Du får selvfølgelig nok ikke så attraktive vilkår som hvis du ingen gæld havde og skulle optage et nyt lån, men hvis du er god til at tale din sag, burde du kunne forhandle lidt bedre vilkår.

Sådan får du samlet din gæld

Her giver dig lidt tips til hvordan du bedst muligt kan få samlet din gæld hos enten din bank eller en anden låneinstans, som kan tilbyde dig lidt bedre vilkår end der hvor du har dine lån lige nu.

Få det fulde overblik over din gæld

Hvis du skal have nogen som helst mulighed for at få nogen til at samle din gæld, så er det vigtigt at du er ordentlig forberedt. Det starter selvfølgelig med at du finder ud hvor mange steder du har gæld og hvor meget du egentlig skylder væk. Det kan godt være lidt uoverskueligt, hvis man har forsømt sin gæld længe, men start med at finde alle de rudekuverter frem som du sandsynligvis modtager i din post. Skriv hver enkelt kreditor ned. Hvis de sender en status over hvor meget du skylder med, så noter beløbet ned. Hvis ikke, så skal du gribe fat i knoglen og ringe til hver enkelt kreditor og finde ud af hvor meget du skylder dem. Noter beløbene ned!

Få styr på budgettet og de faste omkostninger

En af de ting en bank vil kigge på i forhold til at overtage dine lån, er at der er styr på budgettet og at der er penge til at betale af på lånet. Hvis de kan se at det ikke hænger sammen, så er chancen for at de vil overtage gælden forholdsvis lille. Derfor er det vigtigt at du som minimum kan vise dem at du har overblikket over hvordan dit budget ser ud. Hvis du ikke allerede har et budget, så er det bare med at få lavet et. Her skal indtaste alle de faste omkostninger du har hver måned. Det er posteringer som fx, husleje, mobilabonnementer, bredbånd osv.

Hvad gør jeg hvis jeg har svært ved at betale mine faste omkostninger?

Hvis du hver måned går i nul eller måske endda bruger flere penge end du har, så skal du som led i at få samlet din gæld et sted, have nedbragt dine faste omkostninger, ellers kan du godt skyde en hvid pil efter at få gælden samlet. Hver enkelt postering skal gennemgås og så vidt muligt findes billigere alternativer. Dette er heldigvis ret nemt for langt de flestes vedkommende, da man for eksempel sagtens kan nøjes med de mindste pakker i hhv, tv, bredbånd, mobilabonnementer osv. Der vil typisk kunne blive fundet 1-2000kr. i langt de fleste faste omkostninger blot i kategorien “Ikke livsnødvendige”. Hvis man så samtidig kigger på om det er muligt at finde et billigere sted at bo, begynder man hurtigt at kunne finde mange ekstra penge hver måned, som man så i stedet kan bruge til afdrag på ens gæld.

De variable omkostninger er ofte de værste

Selvom de faste omkostninger ofte udgør langt den største andel af pengeforbruget, så er det ofte de variable omkostninger der har den største andel af “unødvendige” omkostninger. De variable omkostninger indeholder ting som fx, mad, tøj, restaurant besøg osv. Her kræver det at man er villig til at sætte sig ned og gennemgå sit forbrug for de sidste mange måneder, for at finde ud af hvor mange penge der reelt er gået til de forskellige kategorier af variable omkostninger. Hvis man har haft mange kontanthævninger og ikke har fået gemt kvitteringerne, kan det godt være svært at stykke sammen hvad pengene er gået til. Hvis det er for svært at vurdere hvor mange penge der er gået til hver kategori, kan man alternativt sætte en måned af til at måle på hvor mange penge der bliver brugt. Dette gør du ved blot at bruge pengene som hidtil, men bare samtidig sørge for at gemme kvitteringerne. Når du har gjort det i en måned er det nemt at kategorisere alle udgifter. Brug evt. et excel skema, da det er lidt nemmere end i hånden.

Skær ned på så meget unødvendigt som muligt

For mange vil de blive overrasket over hvordan deres forbrug egentlig fordeler sig. Det er heldigvis ret nemt at se et mønster og derefter blot skære der hvor den største andel af unødvendigt forbrug ligger sig. Det kan godt være svært at skulle vende sig til et nyt forbrugsmønster, men det er absolut et must hvis du i forvejen har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, at du har en plan for hvordan du vil finde pengene til at afdrage på din gæld.

Øg dine indtægter

Hvis du efter ovenstående øvelser, stadigvæk har svært ved at få råd til at leve, så er næste skridt at du finder dig en måde hvorpå du kan øge dine indtægter på måned for måned. Hvis dit nuværende arbejde ikke giver dig mulighed for at få flere timer, så er der masser af muligheder for at finde ekstra timer i fx vikarbureauer. Hvis du har fuldtidsarbejde i hverdagene, kunne det være en mulighed at få vikar timer til weekenderne.

Sælg ting du ikke har brug for længere

For at vise mest muligt vilje til at få afdraget på din gæld, så kan det være en god idé at sælge så mange ting som du sagtens kan undvære. Det kunne være en ekstra bil, hunden, det dyre fladskærms tv, den bærbare computer eller tabletten. Der er masser af ting man kan sælge og finde penge til at give gælden et ekstra skub i den rigtige retning. Ved at gøre det, viser du at du er villig til at gøre hvad der står i din magt for at afdrage din gæld hurtigst muligt.

Hvis du har gjort alt ovenstående og kan vise det sort på hvidt til din bankmand eller en anden långiver, så vil med stor sandsynlighed have noget nemmere ved at få dem til at samle din gæld til bedre vilkår end før.

Danmarks nye låneportal Kviklånet.dk går i luften

kviklaanet-logoDet er med stor stolthed, at vi endelig kan åbne op for Kviklånet.dk, der er Danmarks nye portal for Kviklån. Det betyder samtidig, at dette er det første indlæg på bloggen. Vi vil i dette indlæg fortælle lidt mere omkring, hvad vores tanker er omkring siden, og hvad vores mission er.

Missionen

Missionen med Kviklånet.dk er at skabe en større gennemsigtighed i lånemarkedet. Det vil vi gøre ved at sammenligne alle de forskellige lån, der er derude i markedet samt at komme med relevant indhold, der kan hjælpe dig med at få en bedre privatøkonomi. Markedet inden for kviklån er præget af en meget hård konkurrence, og vi ønsker at gøre det nemmere for forbrugere at navigere rundt i det store marked.

De bedste kviklån

Her hos Kviklånet ønsker vi at præsentere dig for de bedste kviklån på markedet. Derfor har vi samlet de bedste lån, så du nemt kan finde frem til det bedste og billigste kviklån for dig. Vi ønsker, at du skal have den bedste oplevelse med at låne penge, og derfor viser vi kun lån fra de bedste udbydere.

Indhold der hjælper dig

Vi ønsker at lave indhold, der kan hjælpe dig godt på vej mod en bedre privatøkonomi og på vej til et mere sikkert lån. Derfor kommer vi løbende med artikler, der kan hjælpe dig med at spare penge, forskellige værktøjer og så videre. Vi ønsker også at komme med relevante nyheder inden for økonomi.

Kort sagt så ønsker vi hos Kviklånet.dk at være hjemmesiden, der hjælper dig, når det kommer til at finde det bedste og billigste kviklån for dig. Vi håber, at du vil gøre brug af vores service. Har du spørgsmål, er du selvfølgelig altid meget velkommen til at kontakte os.

[mashshare]