Der følger et enormt ansvar med lån og penge

En del af de ting, der følger med at blive voksen er det voksende ansvar. Pludselig er man selv ansvarlig for alle ens handlinger, og dette kan for nogen resulterer i problemer. Et sted, hvor man især ser dette problem, er ved behandlingen af lån og penge. Det kan virke overvældende pludselig at have en fast indtægt, der er højere end de 1000 kroner, man kan få i SU. Problemet er blot, at man har tendens til at glemme de stigende udgifter.

Dermed kan man let misbruge alle sine penge og dermed være tvunget til at tage et lån. Her er man altså allerede inde på et sidespor. Det er nærmest umuligt at undgå at tage et lån i løbet af sit liv. Alligevel skal det være med ansvarlige motiver. Dog kan det være svært at have en konkret fornemmelse af, hvad penge egentlig er, eftersom størstedelen af de penge, man har, er i en teknologisk form.

Lån og Finans som fag i folkeskolenspar op og vær ansvarlig

I et samfund med høj velstand har folk tendens til at forkæle deres børn overdrevet meget. Dette kan gøre det svært for de unge mennesker at forstå betydningen af penge og materielle goder. Derfor er det ligeså vigtigt at få tilegnet sig en grundviden om lån, penge og Finans, som det er at lære om kønssygdomme. Man kan som sårbart ungt menneske gå lige galt i byen med de to førnævnte. Ved denne undervisning vil man også undgå den enorme mængde af unge, der ender i en kæmpe gæld.

Som voksen lærer man langsomt om penge og lån

Selvom det umiddelbar virker uoverskueligt for den unge voksen, vil man, i takt med at man bliver ældre, få en bredere forståelse for, hvordan man behandler penge og lån. På nær man er udannet økonom er det de færreste, der vil have fuldforståelse for finansverdenen, men de fleste vil være i stand til at behandle de meste centrale handlinger forbundet med penge og lån.