Hvordan finder du et billigt mobillån på 5000?

Står du og mangler 5000 kroner akut? Så kan et såkaldt ”mobillån” være løsningen. Det er faktisk billigere end at optage et traditionelt forbrugslån på 5000 kroner.

Er vaskemaskinen, køleskabet eller komfuret stået af? Eller skal bilen repareres akut? Eller er du faldet over et rigtig godt tilbud på noget, du har gået og manglet længe?

Der kan være mange grunde til, at du har brug for at låne 5000 kroner.

Men selv om beløbet måske nok er anseeligt, og burde være nemt at finde plads til i økonomien, vil du jo sikkert helst slippe for at betale mere for det end højst nødvendigt.

Er et mobillån på 5000 kroner en god ide?

Mobillån – du ved, dem du kunne tage ved hjælp af sms’er i gamle dage – har et noget blakket ry. For dels er renten høj, og dels er afdragsperioden kort.

Det betyder både, at det er dyrt at tage lånet, og hurtigt bliver træls at finde plads i økonomien til afdragene, når først vi kommer op på et beløb på 5000 eller derover.

For med en afdragsperiode på bare 6 måneder, bliver det månedlige afdrag tæt på 1.000 kroner. Det er mange penge at hive ud af privatbudgettet for de fleste. Også selv om det kun er for et halvt års tid.

Hvilke alternativer er der til mobillån på 5000 kroner?

Generelt er der to alternativer til mobillån, som du bør overveje.

Lån 5000 i banken

Det første er at gå i banken. Eller rettere: Ringe til bankens kundeservice. For har du en forholdsvis god økonomi og har plus på kontoen hver måned, vil de fleste banker kunne overtales til at give dig en kassekredit, som er høj nok til at rumme et akut behov for 5000 kroner.

Har du ikke nogen andre forbrugslån i forvejen, vil medarbejderen i kundeservice også tit kunne give dig et kortfristet lån på 5.000 kroner uden de store sværdslag.

Tag et forbrugslån på 5000

Det andet alternativ er at tage et traditionelt forbrugslån på nettet. Her er renten højere end i banken – særligt hvis du har brug for et lån på et mindre beløb.

Men løbetiden er længere end mobillånets. Det gør det lettere at få råd til afdragene.

Den længere løbetid er dog samtidig med til at gøre lånet dyrere at betale tilbage. For i modsætning til den korte afdragsperiode på 6 måneder på et mobillån, er den korteste løbetid du kan få på et traditionelt forbrugslån 12 måneder. Og hos de fleste udbydere af forbrugslån er den helt oppe på 24 måneder. Det er 4 gange så lang tid som et mobillån.

Samtidig er der mange udbydere, som slet ikke tilbyder forbrugslån på så lave beløb. Altså er konkurrencen meget lille. Derfor er renten tit den samme på et forbrugslån på 5000 som på et mobillån på 5000.

Det betyder, at du samlet set ender med at betale mere for et lån på 5000 kroner, hvis du tager det som forbrugslån frem for at tage et mobillån.

Lad os se på de rå tal:

LåntypeLøbetidMånedlige afdrag:Samlet pris på lånet:
Forbrugslån12 måneder468 kr.5.609,73 kr.
Mobillån6 måneder893 kr5,358,00 kr.

Altså sparer du faktisk 253,73 øre ved at tage mobillånet frem for forbrugslånet.

Til gengæld skal du finde tæt på dobbelt så mange penge hver måned til afdragene.

Så spørgsmålet er, om den lavere månedlige ydelse i praksis ikke kommer til at opveje besparelsen.

Det er naturligvis helt op til dig og din privatøkonomiske situation. Har du økonomien til det, kan det jo være rart både at blive hurtigt af med lånet og spare lidt penge. Men har du ikke økonomien til det, bliver det 6 seje måneder at komme igennem.

Derfor er det altid en god ide, at lægge et opdateret budget, inden du træffer beslutning om, hvilken slags lån du vælger: Et forbrugslån eller et mobillån på 5000 kroner.