Ansøg om lån – sådan finder du det billigste lån på nettet

Har du behov for at låne, kan du spare mange penge ved at ansøge om lånet hos minimum 3 forskellige låneudbydere. Det er fuldstændigt lovligt, og svarer til, at du indhenter tilbud på f.eks. en håndværkeropgave hos flere forskellige håndværkere. Og selv om låneudbyderen har en låneberegner på hjemmesiden, er du nødt til at ansøge om lånet. Læs med her, og hør hvorfor.

Lige som når du skal finde den billigste håndværker, eller det billigste sted at købe f.eks. et nyt køleskab, skal du undersøge mulighederne for at få et lån hos flere forskellige låneudbydere, inden du bestemmer dig for, hvem du vil låne hos.

Du er nødt til at ansøge om lånet

Men hvor du kan bruge en tjeneste som f.eks. PriceRunner til at finde det billigste sted at købe køleskabet, bliver du nødt til at ansøge om lånet hos minimum 3 forskellige låneudbydere, inden du vælger din kommende låneudbyder.

For låneudbyderen skal kende de eksakte forhold for din privatøkonomi, før de kan oplyse den korrekte rente – og dermed også ÅOP – på dit lån.

Rentespæn – derfor er renter altid opgivet som et procentinterval

For renten på dit lån afhænger af, hvor stor en risiko låneudbyderen vurderer, at de løber ved at låne penge ud til dig. Og jo større risiko låneudbyderen vurderer, der er, jo højere rente forlanger de.

Det er derfor rente- og ÅOP-satsen på låneudbyderenes hjemmesider, altid er opgivet som et procentinterval. Det kaldes for låneudbyderens rentespæn.

Vurderer låneudbyderen, at du har en god økonomi, får du en rente i den nederste del af låneudbyderens rentespæn. Og synes de, at din økonomi ikke er særlig god, får du en procentsats i den høje ende.

Derfor kan du ikke bruge låneberegneren på hjemmesiden

Derfor kan du ikke bruge låneberegneren på låneudbyderens hjemmeside til at give dig et retvisende billede om rente og afdragsstørrelse på dit lån. For låneberegneren benytter en procentsats midt i låneudbyderens rentespæn.

Derfor bliver renten oftest enten alt for høj eller alt for lav.

Sådan bruger du rentespænet til at vælge lånebyder, når du skal ansøge om lån

De fleste har en rimelig korrekt fornemmelse af, hvor god deres privatøkonomi er. Den fornemmelse kan du bruge, når du skal vælge låneudbyder.

Fornemmer du, at du har en god økonomi, skal du vælge at ansøge om lånet hos de låneudbydere, som har den laveste startværdi på deres rentespæn.

Men fornemmer du omvendt, at din økonomi måske ikke tager sig allerbedst ud, skal du gå efter at søge hos de låneudbydere, som har den laveste topværdi i rentespænet.

Ansøg om dit lån med samme beløb og løbetid

På den måde kan du udvælge de (minimum) 3 låneudbydere, som ser ud til at kunne give dig det billigste lån. Dem gennemfører du så låneansøgningen hos.

Når du ansøger om lånet, er det meget vigtigt, at du angiver samme lånebeløb og samme afdragsperiode hos alle 3 udbydere. Eller noget, der ligger så tæt på som muligt, hvis du ikke kan indtaste tallene selv.

For når du skal vælge det billigste lån, skal du vælge det, som har den laveste ÅOP. Men det passer kun, hvis du sammenligner lån på samme beløbsstørrelse og løbetid.

Godkend det billigste lånetilbud

De låneudbydere, som kan godkende dig til at låne det beløb, du har bedt om, får du et lånetilbud fra.

Her kan du se den præcise rente og ÅOP på lånet.

Vælg derefter det lånetilbud, som giver dig den laveste ÅOP, og gennemlæs så alle betingelserne.

Kan du godkende dem, underskriver du lånet online med dit MitID.

Så har du fået det billigste lån på nettet.