At ansøge om et lån – ikke altid det nemmeste

Det kan føles som noget meget privat – måske endda pinligt for nogle mennesker hvis de får behov for at låne penge.penge ansøgning om lån

Ved køb af bolig eller bil er de fleste nok – uanset om de kan lide det eller ej, nød til at låne penge, men andre typer af lån og måske nærmere det at ansøge om et lån kan virke svært – ja måske syntes man at der ligefrem er ubehag forbundet med det.

Skal man ansøge om et lån i banken, ønsker banken som regel at se en kopi af ens lønsedler og årsopgørelsen fra skattevæsenet – det er langt fra alle der syntes det er rart at et andet menneske skal vide hvor meget det tjener og hvad de i øvrigt har tænkt sig at bruge deres penge til.

Der er måske ikke så meget at skjule fordi man ønsker at købe en ny bil eller nye møbler, men hvis man i forvejen har en anstrengt økonomi kan udsigten til et \”NEJ!\” være meget ubehagelig.

De fleste har sikkert en idé om hvordan deres økonomi er – men de mener måske at der er tale om forbigående vanskeligheder, eller de har en formodning om at tingene ser bedre ud i den nærmeste fremtid.

Det får mange til at finde alternative måde at ansøge om lån – og det er formentlig det der har gjort at mange finansieringsselskaber har succes med at tilbyde lån online – du kan i ro og fred og tilmed helt anonymt udfylde en låneansøgning online – og svaret kommer stort set med det samme.

Skulle man så være uheldig at få et \”NEJ!\” er det ikke helt så slemt, som når man sidder overfor sin bankrådgiver – desuden er der jo andre steder hvor man kan forsøge sig efterfølgende.

Kviklån tilbydes stort set overalt – både på nettet og i forretninger der sælger forbrugsgoder som hvidevarer, Radio/TV og lignende – man udfylder blot en låneansøgning og 15 minutter senere har man svaret – en nem og hurtig måde at ansøge og låne penge.

Desværre er de hurtige måde ofte en dyr måde at låne penge på – årsagen er at udlåneren ikke får så mange oplysninger som f.eks. en bank – og for at minimere sine tab er han nød til at sætte renten højere – med andre ord de gode kunder betaler for de dårlige betalere.

Selvom der er mange nemme og hurtige måder at låne penge på, skal man se sig godt for – en billig månedlig ydelse er ikke det samme som et billigt lån – det er blot tale om et længere ydelsesforløb.

Køber man f.eks. en computer og skal afdrage den over 5 år, er der en overhængende fare for at computeren er forældet inden den overhovedet er betalt – og så er selv få hundrede kroner hver måned mange penge, hvis man ikke har glæde af computeren de sidste 2 år af lånets løbetid.

Så inden du vælger at købe skal du kigge på hvad det er du vil købe – hvor længe tror du at du vil have produktet, hvad er de årlig omkostninger i procent (ÅOP) og – hvis du skal være helt ærlig har du råd/behov for det du ønsker at købe – hvad ville din bankrådgiver f.eks. sige?