Deleøkonomi – sådan kan du tjene eller spare penge

Deleøkonomi bliver mere og mere populært herhjemme. Mange danskere bruger deleøkonomi – enten til at tjene penge, eller også til at spare penge. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du kan drage fordel af deleøkonomien.

Tjen penge på deleøkonomi

Er du boligejer og bilejer, har du nogle unikke muligheder for at tjene lidt ekstra ved hjælp af deleøkonomi. Er du meget ude at rejse mens du er på arbejde, kan du for eksempel udleje din bolig via Airbnb. Det samme kan du gøre med din bil. Kører du ikke i weekenderne, kan du også udleje bilen her. Hvorfor ikke tjene nogle penge på den, frem for at den bare står stille?

De fleste oplever en frygt ved at skulle udleje sine ting. Dog skylder man sig selv den tjeneste at være åbne over for tjenesterne. Du kan jo altid nægte at udleje din bil eller din bolig til personer, der ikke har nogle anmeldelser på platformene i forvejen. På den måde er der en større tryghed.

En anden måde at tjene penge på på deleøkonomi, er ved at udføre rengøringsarbejde eller havearbejde. Der findes platforme, hvor du kan tilbyde din arbejdskraft nemt og hurtigt. Det er blot at oprette en profil, og så er du i gang. Du skal dog være en smule attraktiv for at kunne få mange opgaver. For eksempel via gode anmeldelser eller en god pris.

Spar penge på deleøkonomi

Der kan være gode muligheder for at spare penge ved deleøkonomi. Det kan både være via arbejdskraft som før nævnt. For eksempel i forhold til rengøring, vinduespudsning og så videre. Det vil være billigere end et traditionelt firma. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke altid er lige samme kvalitet.

Skal du ud at rejse, kan du spare penge ved at leje en bolig via tjenester som Airbnb. Så slipper du for at betale dyre udgifter i hotel. Husk dog at du selv skal stå for maden. Er man flere kan der hurtigt være mange penge at spare, og det er ikke umuligt at finde en god lejlighed med en god beliggenhed i mange lækre storbyer. Ligesom du kan leje boligen gennem deleøkonomi, kan du også leje en bil igennem her. Tit kan der også være gode penge at spare.

Husk at følge reglerne

Uber blev lukket ned i Danmark, fordi det ikke fulgte reglerne. Når du vælger at udføre arbejde eller at udleje din lejlighed eller bil, så husk at pengene skal indberettes til skattevæsenet. Du kan finde uddybende info på Skats hjemmeside Skat.dk.