Gældsrådgivning – her kan du få hjælp

Er du økonomisk presset af din gæld, og har du mistet det store overblik? Så er der heldigvis masser af hjælp at hente for dig. Det er ingen hemmelighed, at gæld kan have store konsekvenser for ens muligheder. Har du for meget gæld, kan det for eksempel blive svært at låne til en ny bolig. Det kan også betyde, at du får økonomiske problemer sidst på måneden. Her i guiden behandler vi, hvor og hvordan du kan få rådgivning omkring gæld.

Skal jeg have gældsrådgivning?

Hvornår giver det mening at få gældsrådgivning? Skylder du et par tusinde kroner væk, så vil du med stor sandsynlighed ikke have behov for gældsrådgivning. Gældsrådgivning kan være en god idé for dig, der har svært ved at overskue din økonomi. Det kan for eksempel være, hvis du har klatgæld eller skylder flere penge væk, end du kan overskue. Gældsrådgivning kan også være en rigtig god idé, hvis din økonomi stresser dig, hvis du har mange vågne nætter eller hvis du ikke har nogen struktur på din økonomi.

Her kan du få gældsrådgivning

Kan du nikke genkendende til ovenstående, så kan gældsrådgivning være en god idé. Der findes mange gode muligheder for at få rådgivning omkring din gæld. Nedenfor kan du læse mere omkring de forskellige muligheder.

Din lokale kommune

Mange lokale kommuner har lavet et tilbud, hvor du kan få økonomisk rådgivning. Er den meget gal med din økonomi, så vil du i mange tilfælde kunne få rådgivning af socialforvaltningen. Tilbyder din kommune gældsrådgivning kan det være en god idé at kontakte dem for at høre, hvad de specifikt kan hjælpe dig med. Det reelle produkt afhænger nemlig meget af, hvilken kommune det er.

Gældsrådgiver

Der findes også private gældsrådgivere, der tager penge for rådgivning. Kan du finde plads i økonomien kan det også være en rigtig god idé. En gældsrådgiver vil ofte forsøge at give dig bedre vilkår og måske endda forhandle din gæld ned. Firmaet vil også kunne hjælpe dig med at få din økonomi på rette kurs og skabe en struktur. Der findes mange gældsrådgivere derude. Husk altid at baggrundstjek firmaet, inden du køber af dem. Samtidig bør du også altid få en redegørelse for, hvordan de vil gribe din gæld an.

Tænk – Forbrugerrådet

Hvad mange ikke er klar over er, at forbrugerrådet Tænk har en gratis gældsrådgivning for socialt udsatte borgere. Hører du under denne kategori, så kan du altså gå til Tænk for at få rådgivning. Tænk henvender sig primært til lavtlønnede eller folk på offentlige ydelser. Der er både kontorer og mulighed for at få rådgivning telefonisk.