Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et forbrugslån, som typisk tages hos finansieringsselskaber på nettet. Navnet skyldes, at du oftest får svar på, om du kan få lånet i løbet af få minutter. Samt tit også kan have pengene udbetalt samme eller den følgende bankdag. Derudover har kviklån på nettet den fordel, at du ikke skal stille sikkerhed for dem. Heller ikke selv om du låner et stort beløb.

Kviklån er den populære betegnelse for lån, hvor du hurtigt kan få svar på, om du kan blive godkendt til lånet. Og tit kan have pengene hurtigt udbetalt.

Kviklånsbegrebet blev til i en tid, hvor det tog lang tid at få godkendt en låneansøgning i banken. Og hvor det oftest krævede, at du både stillede med budget og kunne stille sikkerhed for lånet.

Men selv om det ikke er nær så langsommeligt at låne – i hvert fald mindre beløb – i banken i dag, er kviklånet på nettet stadig en populær måde at finansiere indkøb af ferier, hvidevarer, fjernsyn, mobiltelefoner og andre forbrugsgoder. Dem kan du nemlig alligevel ikke stille som sikkerhed for et lån, da de meget hurtigt mister deres værdi.

Manglende sikkerhed giver højere risiko for låneudbyderen

Den manglende sikkerhed for lånet betyder, at finansieringsselskabet løber en større risiko ved at låne dig penge. Det tager de sig betalt for i form af en højere rente end på et lån, hvor du havde stillet sikkerhed.

Rentesatsen er dog oftest ikke meget større, end banken ville kræve for et lignende forbrugslån uden sikkerhed. Og skal du f.eks. låne til en bil hos et finansieringsselskab på nettet, kan du vælge at stille den bil som sikkerhed, du låner til. Det giver dig en lige så god eller billigere rente end i banken.

Hvordan finder du det billigste kviklån?

Det kan altid betale sig at søge om det samme lånebeløb med samme lånetid hos flere forskellige udbydere af kviklån. Så er der større sandsynlighed for, at du kan finde et billigere lån, end hvis du bare lånte hos det første, det bedste finansieringsselskab, som bød sig til.

Samtidig er det nemt at afgøre, hvem der er det billigste firma at låne hos. For alle låneudbydere er forpligtede til at oplyse den såkaldte ÅOP. Det er et tal, som fortæller hvor store årlige omkostninger i procent, renter og gebyrer udgør af de afdrag, du betaler i løbet af et år.

Det firma som har den laveste ÅOP, har det billigste lån.

Renteloft sikrer dig mod ågerrenter – men fjernede muligheden få smålån

I en årrække kunne du tage nogle kortfristede lån af mindre beløb – de såkaldte SMS-lån – til en tårnhøj rente. Det fik staten til at gå ind og sætte et renteloft over lånemarkedet, for på den måde at dæmme op for de ufordelagtige låntyper.

Det virkede efter hensigten, fordi låneudbyderne ikke kunne tjene nok på lånene. Derfor er det næsten ikke til at opdrive lån på mindre beløb længere. Hverken hos finansieringsselskaberne på nettet eller i banken.

Spar penge på selv at stå for låneansøgningen

Skal du låne penge til at købe f.eks. mobiltelefoner, hvidevarer eller en bil, vil dem som du køber hos oftest give dig et lånetilbud fra en finansiel samarbejdspartner.

Det er nemt og convenient for dig i situationen. Men meget dyrere, end hvis du selv ansøgte om lånet hos et finansieringsselskab eller i banken. For låneudbyderen betaler naturligvis butikken eller bilforhandleren provision for at formidle lånet – og den kommer du til at betale.

Så selv om du ansøger om et lån hos det selvsamme finansieringsselskab, som det butikken arbejder sammen med, vil du oftest kunne få lånet billigere.

Få overblik over markedet for kviklån

Her på Kviklånet.dk kan du få overblik over markedet for kviklån.

Alt hvad du skal gøre, er at klikke hen på forsiden. Så kan du se, hvilke udbydere som tilbyder kviklån på nettet netop nu.