Hvordan finder jeg det billigste mikrolån

Mikrolån dækker smålån på op til 12.000,-. Det var det, som før hed smslån, fordi sagbehandlingen foregik via sms’er, da lånene kom frem. I dag fungerer de fleste mikrolån som et traditionelt forbrugslån, du afbetaler over 6 måneder. Men hvordan finder du det billigste mikrolån?

Kniber det med penge på kontoen sidst på måneden?

Eller har du brug for et hurtigt lån til f.eks. en ny vaskemaskine, en ny mobiltelefon eller noget andet som ikke koster nok til, at du kan ansøge om et traditionelt forbrugslån.

Så er et såkaldt mikrolån en mulighed.

Mikrolån – ikke kun til ulande

Du har sikkert hørt om de der mikrolån, som udbydes til indbyggere i ulande, der har brug for et lille lån til f.eks. indkøb af en ko eller nogle redskaber til at dyrke jorden med. Det er selvsagt ikke den slags lån, det handler om her.

For herhjemme anvendes begrebet mikrolån også om den slags små lån, der tidligere gik under navnet SMS-lån. Det er lån på beløb under 12.000 kroner med en forholdsvis kort løbetid.

Tidligere skulle du afdrage hele beløbet på en gang efter 30 dage. Men i dag afdrages de fleste mikrolån over 6 måneder. Det gør det væsentlig mere overkommeligt at afdrage lånet end før, hvor mikrolån nemt blev starten på en gældsspiral.

Den risiko er der stadig. For låner du 12.000 kroner, skal du have luft nok i budgettet, til at kunne afdrage lånet med over 2.000 kroner hver måned. Har du ikke det, bør du overveje andre muligheder.

Hvordan finder du det billigste mikrolån?

Når du skal finde den billigste udbyder af mikrolån, starter du med at tjekke listen over udbydere af mikrolån her.

Her udvælger du de 3 udbydere, som tilbyder dig den laveste ÅOP på mikrolånet. ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, og angiver, hvor mange procent af det, du betaler tilbage på lånet over et år, der går til renter og gebyrer.

Derfor er det mikrolån billigst, som har den laveste ÅOP-værdi.

Problemet er bare, at denne værdi altid angives som et procentinterval – kaldet rentespændet.

Det dækker over de ÅOP-værdier, som du kan få lånet med. For ÅOP-værdien på netop dit lån afhænger nemlig af, hvor god økonomi finansieringsselskabet bag lånet vurderer, at du har.

Synes de, du har en sund økonomi, får du tilbudt lånet til en lav ÅOP-værdi.

Men vurderer de, at du har en mindre god privatøkonomi, løber de en større risiko ved at bevillige dig lånet. Derfor bliver du tilbudt lånet til en højere ÅOP-værdi.

Ansøg om mikrolånet for at kende din ÅOP-værdi

Derfor er du nødt til at ansøge om lånet, for at få oplyst den præcise ÅOP-værdi, som du kan få lånet til. Det er ikke nok at bruge låneberegneren på firmaets hjemmeside. For den anvender en ÅOP-værdi midt i procentintervallet. Så dit lån kan både blive billigere eller dyrere end det.

Ansøg derfor om lånet hos hver af de tre udbydere, som tilbyder de laveste ÅOP-værdier i deres rentespænd. Så finder du ud af, hvilke af finansieringsselskaberne som vil tilbyde dig lånet, samt præcis hvilken ÅOP-værdi du får tilbudt på lånet.

Derved kan du meget nemmere finde det billigste mikrolån. For nu har du kun en ÅOP-værdi at forholde sig til på hvert lån.

Så er det bare at underskrive lånet hos den billigste udbyder af mikrolån, og takke nej til de andre lånetilbud. For det fremsendte lånedokument forbliver nemlig et tilbud, indtil du underskriver det. Først da fanger bordet.

Så ansøg trygt om tilbud på dit mikrolån hos 3 forskellige låneudbydere, og få det billigste mikrolån.