Hvordan fungerer fortrydelsesret på kviklån

Ligesom når du køber noget i en webshop på nettet, har du 14 dages fortrydelsesret på dit kviklån. Men for at kunne gøre brug af fortrydelsesretten, skal du kunne betale alle pengene tilbage igen. PLUS renter for de dage, du har haft pengene til rådighed på din konto. Læs med her, og får alt at vide om fortrydelsesret på kviklån.

Uanset hvor og hvad du køber hos et firma på nettet, er du omfattet af købelovens fortrydelsesret på 14 dage fra købet.

Det gælder også, hvis du fortryder det kviklån, som du har optaget.

Sådan fungerer fortrydelsesret på kviklån

Indenfor for de første 14 kalenderdage efter du har indgået en låneaftale med et finansieringsselskab på nettet, har du ret til at fortryde kviklånet. Det siger kreditaftalelovens § 19.

Modtager du først vilkår, betingelser og andre oplysninger om lånet på en senere dato, end du indgik aftalen, er det den dato, du modtager vilkår og betingelser, der gælder som udgangspunkt for fortrydelsesfristen.

Sådan fortryder du et kviklån

Fortryder du inden for fortrydelsesfristen, skal du straks give långiveren besked. Det kan ske både mundtligt og skriftligt.

Det bedste – og mest juridisk sikre – er at gøre det skriftligt. Ellers kan du nemt ende i en situation, hvor det er påstand mod påstand.

Så lige så snart du opdager, at du vil fortryde låneaftalen, sender du en mail til låneudbyderen, hvor du tydeligt skriver, at du fortryder.

Denne mail fungerer efterfølgende som juridisk bevis for, at du har fortrudt. Og dato og tidsangivelse på mailen dokumenterer samtidig, at du har gjort det inden fortrydelsesfristens udløb.

Hvad sker der, når du har fortrudt kviklånet?

Fra det øjeblik du har fortrudt kviklånet, har du 30 dage til at betale de penge tilbage, som du har lånt.

Derudover siger kreditaftalelovens § 19 stk. 4, at du skal betale renter for den periode, som du har haft beløbet til rådighed på din bankkonto.

Typisk vil låneudbyderen sende dig oplysninger om, hvordan og til hvilken bankkonto, du tilbagebetaler lånet. Samt hvad du skal skrive af identifikation på overførelsen.

Så snart du har disse oplysninger, skal du se at få pengene sendt retur. For jo før pengene er ude af din konto, jo færre renter kommer du til at betale for at have haft dem til rådighed.

Fortrydelse af gratis lån

Har du oprettet et såkaldt gratis lån i forbindelse med, at du har købt noget i en webshop eller i en fysisk butik, er det oftest billigere og nemmere for dig, bare at betale lånet ud.

For i de fleste tilfælde vil låneudbyderen være berettiget til at opkræve et gebyr, hvis du fortryder lånet. Størrelsen på det gebyr skal fremgå af låneaftalen.

Men udbetaler du lånet, slipper du for det.

Tilbagebetaling af gebyrer

Har du betalt et separat gebyr for at oprette lånet, kan du også kræve dette tilbagebetalt, når du fortryder dit kviklån.

Det har nogle finansieringsselskaber lidt svært ved at honorere. Derfor er det en god ide at nærlæse bekendtgørelsen om lov om kreditaftaler, så du kan komme med en henvisning til den helt rigtige paragraf, hvis finansieringsselskabet ikke vil tilbagebetale gebyret.