Hvordan læser du vores låneoversigt

På forsiden af Kviklånet.dk finder du en låneoversigt over alle de låneudbydere på det danske marked, der tilbyder kviklån. Men hvordan læser du låneoversigten? Læs med, find ud af det, og få et par gode råd til, hvordan du finder det billigste kviklån til dit behov.

Låneoversigten på forsiden af kviklånet.dk indeholder udvalgte udbydere af kviklån på det danske marked, der overholder de gældende regler for kviklån, og tilbyder dig lån på fair og reelle vilkår.

Lånene er ikke rangeret på nogen måde. Men vi har markeret de første tre lån, så du får vist den nyeste låneudbyder på markedet først. Dernæst viser vi dig en udvalgt låneudbyder, der tilbyder samlelån, samt den låneudbyder der p.t. har den hurtigste svartid og udbetaling.

Det betyder oplysningerne i låneoversigten

På hver låneudbyder i låneoversigten finder du oplysninger om, hvor store lån de udbyder, hvilken løbetid du kan vælge, samt hvilke krav de har til din alder. Derudover finder du oplysninger på rentespændet på ÅOP-værdien hos den enkelte låneudbyder.

Under oplysningerne finder du et låneeksempel, hvor du kan se hvor mange renter og gebyrer, der løber på et konkret lånebeløb. Samt får andre relevante oplysninger om den pågældende låneudbyder.

Lånebeløb

Ud for hver låneudbyder i låneoversigten finder du det mindste og største lånebeløb, som du kan søge om hos det pågældende finansieringsselskab.

Husk, kun at låne det beløb, du har brug for. Et lån kan have endog stor økonomisk indflydelse på din privatøkonomi i måske mange år fremover. Så lån aldrig flere penge, end det er nødvendigt.

Løbetid

Løbetiden angiver hvor mange måneder, du har til at betale lånet tilbage. Vi angiver den korteste og længste løbetid, du kan vælge hos hver låneudbyder i låneoversigten. BEMÆRK: Hos mange af de mere ansvarlige låneudbydere, er der opsat begrænsninger på dit valg af løbetid. Låner du f.eks. en lille beløb, kan du ikke vælge de længste løbetider – og omvendt.

På den måde kommer du aldrig til at betale unødigt mange renter på dit lån. Eller kommer til at sætte dig selv for hårdt rent økonomisk.

Min. alder

De mere ansvarlige låneudbydere tilbyder ikke lån til de helt unge låneansøgere. Derved risikerer de ikke at være medvirkende til, at du starter dit voksenliv med at sætte dig selv i unødvendig gæld.

Mange af lånudbyderne i låneoversigten vælger dog at skære de yngste låneansøger fra ud fra en nøgtern risikovurdering. De antager, at jo ældre du bliver, jo mere ansvarlig bliver du, og jo bedre en indtægt har du. Det mindsker låneudbydernes risiko for, at du optager et lån, som du ikke kan betale tilbage.

ÅOP

ÅOP er en forkortelse, der står for Årlige Omkostninger i Procent. Værdien angiver således, hvor mange procent af det beløb, som du betaler tilbage på et lån hen over et år, der går til renter og gebyrer. Jo lavere ÅOP-procent, jo billigere er lånet.

Som du kan se, angives ÅOP-værdien hos de fleste låneudbydere i låneoversigten som et interval. Det skyldes, at låneudbyderne justerer rentesatsen på dit lån, alt efter hvor risikabelt de mener, det er at låne penge til dig.

Så jo bedre din privatøkonomi er, jo lavere rente kan du få. Dette såkaldte rentespænd medfører, at ÅOP-værdien er nødt til at blive angivet som et procentmæssigt interval.

Ansøg om lånet, for at få oplyst ÅOP-værdien på netop dit lån

Intervallet på opgivelsen af ÅOP-værdi betyder, at du i praksis er nødt til at ansøge om lånet hos den enkelte låneudbyder for at få præcist at vide, hvilken ÅOP-værdi du får på dit lån.

Det er således ikke nok at anvende den låneberegner, som mange låneudbydere har på deres hjemmeside. Den anvender nemlig en gennemsnitlig rentesats midt i rentespændet til at give en indikation af størrelsen på dit månedlige afdrag.

Vi du have de bedste chancer for at finde det billigste lån for dig, skal du derfor udvælge tre låneudbydere fra låneoversigten, og søge om lånet hos dem. Så finder du både ud af, om de vil godkende dig som låntager, samt hvilken ÅOP-værdi de vil tilbyde dig.

Herefter kan du så vælge at optage lånet hos den af de tre låneudbydere fra låneoversigten, som tilbyder dig det billigste lån. De øvrige takker du pænt nej tak til lånetilbuddet hos.