Lån 5000 på den billigste måde

Selv om de hurtige smslån for længst er lukket ned, betyder det ikke, at du kan låne fuldstændigt uden at se dig for, hvis du står med et akut behov for at låne 5.000 kroner. Læs her, hvordan du finder den billigste måde at låne 5000 kroner på.

Det er surt at stå og mangle 5000 kroner akut til f.eks. en ny vaskemaskine, en uventet mekanikerregning eller hvad hverdagen nu byder dig af uventede udfordringer.

Men selv om de hurtige smslån, hvor du endte med at betale tårnhøje renter i dummebødestørrelse, i dag er fjernet fra markedet på grund af de nye låneregler, som trådte i kraft i 2020, er der stadig meget stor forskel på, hvad et akut lån af 5000 kommer til at koste dig.

Hvad er der kommet i stedet for smslån?

Traditionelt er lån på småbeløb som 5000 kroner noget, folk har taget hos låneudbydere som f.eks. Vivus. Det var dem, som lancerede, og gjorde de nu umuliggjorte smslån populære.

I dag tilbyder disse udbydere stadig smålån. Men til renter og ÅOP-værdier, der holder sig (oftest kun lige) inden for lovgivningens rammer.

Men det er slut med hurtige lån – som var en anden parameter, som Vivus og de andre udbyder af smålån ellers var kendte for. For bliver du godkendt til lånet, er pengene typisk først disponible på din konto inden for en uge efter, du har fået lånet bevilliget.

Så mangler du akut penge til et nyt køleskab eller en ny vaskemaskine, er det ikke den vej, du skal kigge.

Pas på lange løbetider

Har du virkelig akut brug for pengene, er der mange andre lånemuligheder, hvor du kan få pengene hurtigere udbetalt. Men her er løbetiden tit minimum et år.

Netop det faktum kan gøre det ekstra dyrt at låne 5000 kroner. For de fleste vil have mulighed for at kunne afdrage så lavt et beløb væsentligt hurtigere end over 12 måneder. Derfor har de reelt set de økonomiske muskler til at spare dyre rentepenge. Hvis altså bare de kunne finde en låneudbyder, som tilbød en kortere løbetid på smålån.

De findes skam. Selv om det er et fåtal – og ja, ÅOP-værdien på deres lån er tit tæt på det maksimalt tilladelige, hvis udbyderne ifølge lovgivningen skal have lov til at måtte markedsføre lånet.

Lån mere – og spar både renter og miljøpåvirkning

Alternativt kan du vælge at låne mere, end du har brug for akut.

Det lyder måske helt tosset. Men er f.eks. vaskemaskinen gået, og du skal hente en ny vaskemaskine alligevel, kan det betale sig også at skifte f.eks. dit køleskab eller din tørretumbler – særligt hvis den har nogle år på bagen.

Fordelen er, at du så kan ansøge om nogle hos de lidt billigere låneudbydere, som koster knapt så meget i rentepenge, men ikke låner småbeløb som 5.000 kroner ud. Samtidig tjener det lavere strømforbrug, som moderne hvidevarer har, en del af renteudgifterne ind.

I den sidste ende handler det om at finde det billigste lån til dit behov. Så ansøg altid hos minimum 3 låneudbydere, for at få et konkret lånetilbud, du kan forholde dig til. Og vælg så det absolut billigste af de 3 lån, og sig pænt nej til de andre to.