Lån penge hurtigt og velovervejet

Du kan godt både låne penge hurtigt og nemt på nettet, og stadig undgå at betale for meget for dit lån. For på nettet kan du ansøge om lån flere steder på en gang, og med en sagsbehandling der tit måles i minutter, kan du snildt finde det billigste og mest trygge lån på under en time. Den tid er godt givet ud, hvis du vil undgå at ende i Luksusfælden.

Du kender sikkert den gamle talemåde om at ”hastværk er lastværk”.

Det betyder, at du oftest ikke gør tingene godt nok, hvis du gør dem hurtigt frem for at give dig god tid. Derfor får du nemt taget en dårlig og måske også dyr beslutning. Eller skal lave det hele om, fordi det ikke virkede som forventet.

Det gælder også, når du vil låne penge hurtigt. For undersøger du ikke markedet godt nok, risikerer du at komme til at betale alt for meget for dit lån.

Nettet er din ven, når du vil låne penge hurtigt

Men faktisk kan du sagtens både låne penge hurtigt og velovervejet på nettet, hvis du har en klar slagplan for, hvordan du skal gribe opgaven an.

Den går i alt sin enkelthed ud på:

  1. Udvælg de låneudbydere, som tilbyder hurtigt lån af penge på nettet.
  2. Ansøg om lån hos minimum 3 forskellige låneudbydere på en gang.
  3. Afvent deres svar. Kan du få lånet, modtager du et lånetilbud.
  4. Find ÅOP-værdien på dit lån i hvert af de lånetilbud, du modtager.
  5. Vælg det lån, som har den laveste ÅOP – det er det billigste lån for dig.
  6. Underskriv låneansøgningen, og få pengene hurtigt ind på kontoen.

Følger du denne proces, kan du oftest have fundet det billigste lån på nettet inden for en lille times tid.

Lad os se nærmere på hvert enkelt trin:

1. Udvælg låneudbydere med hurtige lån

Har du brug for at låne penge hurtigt, handler det tit om, hvor hurtigt du kan få pengene fra lånet udbetalt.

For det er sjældent behandlingstiden på din låneansøgning, som forsinker processen. Den er klaret inden for 10-15 minutter hos de fleste låneudbydere i dag. Og hos nogen er vi helt nede i, at får svar på stedet.

Så har du brug for et hurtigt lån til en akut situation, skal du finde frem til de låneudbydere, som tilbyder hurtig udbetaling af lånebeløbet.

Og det er så her, de fleste stopper, så snart de har fundet den første udbyder på Google.

Men det er oftest dem, som er dyrest at låne hos. For nogen skal jo betale for, at de ligger øverst i annoncevisningerne for ”lån penge hurtigt” på Google.

Så i stedet for at gå videre til ansøgningsprocessen, åbner du en ny fane i din browser med hjemmesiden for hver enkelt af de låneudbydere, som reklamerer med hurtig udbetaling af pengene på dit lån.

Herefter er det en god ide at tjekke lånebetingelserne for at sikre dig, at de rent faktisk også udbetaler pengene hurtigt. Særligt, hvis du har fundet låneudbyderne i den organiske del af søgeresultaterne. Dem, som de ikke har betalt for.

For tit har låneudbyderens SEO-bureau fået dem til at ranke på ”lån penge hurtigt”, fordi der er mange søgninger på denne søgning. Uanset om de tilbyder hurtig udbetaling eller ej.

Lad fanerne forblive åbne i browserprogrammet for de låneudbydere, som rent faktisk også er hurtige til at overføre lånebeløbet til din konto. Og luk fanerne for dem, som ikke er det.

Er du smart tjekker du også lige, hvilket rentespænd låneudbyderne har på deres ÅOP – og lukker fanen med dem, som har de højeste værdier.

Ansøg om lånet hos hver enkelt udbyder

Nu har du formentlig 3-6 faner tilbage, som er åbne i dit internetprogram.

Gå ind nu på hver enkelt fane, og ansøg om lånet hos låneudbyderen. Angiv de oplysninger, de beder om, og underskriv låneansøgningen med dit MitID. Så giver du dem samtidig lov til at indhente finansielle oplysninger om dig hos Skat og andre steder.

Og så sætter du dig til at vente.

Modtag lånetilbuddet, hvis de siger ja

Du behøver sjældent vente længe, før du får svar fra de hurtigste låneudbydere.

Svarer de ”ja” til, at de vil give dig et lån med hurtig udbetaling, følger der et konkret lånetilbud med.

Men selv om det ser meget officielt ud, er og bliver det et tilbud – for nu.

Find den ÅOP-værdi, de tilbyder dig

I lånetilbuddet kan du finde renten og – endnu vigtigere – ÅOP på lånet. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Altså angiver ÅOP hvor mange procent af de årlige afdrag på lånet, der går til renter og gebyrer. SÅ jo lavere det tal er, jo billigere bliver lånet.

ÅOP på lånet afhænger af, hvor god en økonomi låneudbyderen vurderer, at du har.

Anser låneudbyderen din økonomi for stærk og sund, får du en lavere ÅOP, end hvis din økonomi er knapt så god. For jo bedre økonomi du har, jo bedre er sandsynligheden for, at du kan overholde dine afdrag. Altså løber låneudbyderen en lavere risiko, og det kvitterer de for med en lavere rente. Og dermed ÅOP.

Det er derfor ÅOP står opført som et procentinterval på låneudbyderens hjemmeside. Og derfor du er nødt til at ansøge om lånet, for at få oplyst den præcise ÅOP for dit lån.

Af samme grund kan du ikke regne med tallene i eventuel låneberegner hos udbyderen. For den anvender en ÅOP-værdi midt i rentespændet (procentintervallet). Så den giver enten nogle alt for høje eller lave beløb.

Vælg det billigste lån

Når du har fået svar på alle dine låneansøgninger – og MINIMUM har fået 3 positive svar med lånetilbud – er du klar til at træffe en beslutning. Ellers risikerer du nemt at ende med at låne hos den dyreste udbyder alligevel.

Selve beslutningen tager du ved at sammenligne ÅOP på de enkelte lån.

Vælg det billigste, og nærlæs betingelserne i lånetilbuddet.

Underskriv lånetilbuddet

Kan du leve med dem, mangler du bare at underskrive tilbuddet med dit MitID.

Så bliver tilbuddet til en lånekontrakt for dit lån – og du modtager pengene inden for den udbetalingsfrist, som låneudbyderen har lovet dig. Evt. med risiko for at pengene først bliver udbetalt den følgende bankdag, hvis du først svarer sidst på dagen.

Låne penge hurtigt og velovervejet på ingen tid

Følger du ovenstående proces, kan du nemmere tage en mere tryg og sikker beslutning – og undgår at komme til at betale alt for meget for dit lån.

Altså kan du rent faktisk låne penge både hurtigt og velovervejet på nettet. Også selv om du ansøger om lånet online flere steder på en gang, og giver dig tid til at træffe dit valg.

Har du udvalgt mellem 3 og 6 låneudbydere, kan du oftest være i mål og have truffet din endelige beslutning på lige omkring en time.

Så er resten op til låneudbyderen og din bank.