Øg dit rådighedsbeløb med simple spareråd

Drømmer du om at have et større rådighedsbeløb i hverdagen? Penge som du kan bruge på at rejse, gå på café eller bare til noget nyt tøj? Langt de fleste danskere kan spare penge i hverdagen, men det er de færreste, der rent faktisk gør noget ved det. Ved at lave et udtræk af dit kontoudtog, vil du helt sikkert også opdage nogle poster, du kan spare væk. Her i artiklen får du en række råd til, hvordan du kan spare penge i hverdagen. Vi kommer blandt andet ind på de faste abonnementer, strøm med mere.

Har du en TV-pakke?

Mange danske husstande har stadig en TV-pakke, der indeholder kanaler, som aldrig nogensinde bliver set i husstanden. Det på trods af, at mange har streamingtjenester ved siden af. Hvorfor ikke danne sig et overblik over, hvilke kanaler man rent faktisk ser. Tit kan man finde streamingtjenester til de kanaler man ser, og så kan der hurtigt blive sparret nogle hundrede kroner i det månedlige abonnement. Der er alligevel efterhånden gode muligheder for at få indhold fra computeren op på fjernsynet – for eksempel Chromecast og Apple TV.

Bruger du for meget strøm?

En anden stor synder i de danske hjem er strømregningen. Det skyldes i høj grad, at mange danskere har for gamle apparater, der ikke har en god energiklasse. Det kan være ovnen, vaskemaskinen eller køleskabet, der bruger alt for meget strøm. Har du sådanne apparater, ved du helt sikkert godt. Det vil naturligvis kræve en investering her og nu, men på den lange bane tjener det sig hurtigt hjem igen. Andre måder at spare på strømmen kan være ved at bruge en elspareskinne, der kan være med til at slukke for standby-lys osv.

Fyld opvaske- og vaskemaskinen

Et overset sted at spare penge er at vente med at vaske tøj og opvask, til maskinerne er helt fyldt op. Venter du til de er fyldt helt op, skal de ganske simpelt køre færre gange. Kan du spare 3-4 vaske om måneden, kan det hurtigt blive til nogle penge på et år.

Genforhandling af lån

Et tip du nok ikke havde tænkt over er at genforhandle dine lån i banken. Afdrag og renter på lån udgør i mange hjem en stor del af de omkostninger, der skal betales tilbage. Ved at genforhandle med din bankrådgiver, kan det være, at du kan få omlagt lånet til en endnu mere lukrativ låneaftale, eller måske blot forbedre dine vilkår. Vær ikke for bange for din bankrådgiver. De fleste bankrådgivere vil jo gerne have penge fra et lån ind igen, så det kan for mange godt betale sig at genforhandle lån.

Bruger du dine abonnementer?

Sidst kan det være en god idé at genoverveje, om du bruger alle dine abonnementer. Mange har et abonnement på eksempelvis lydbøger, musik med mere. Det er dog langt fra alle, der får brugt alle deres abonnementer, hvorfor mange af dem kan opsiges. Vær lidt kritisk. Bruger du ikke ydelserne nok, så stop abonnementet.