Sådan finder du det absolut billigste lån på nettet for dig

Det kan være noget af en jungle at finde det billigste lån på nettet. For dels afhænger det af, hvor mange penge du ønsker at låne, og dels tilbyder låneudbyderne forskellige rentesatser, alt efter hvor god en økonomi de vurderer, at du har. Så hvad gør du, hvis du vil give dig selv de bedste muligheder for at finde det absolut mest gunstige og billigste lån, der passer til netop dit behov.

Det har aldrig været nemmere at låne penge. Nettet bugner af finansieringsselskaber, der oftest tilbyder online lån under flere forskellige brands. Samtidig findes der også en lang række såkaldte låneformidlere, der formidler lån for bestemte finansieringsselskaber. De er enten ejet af finansieringsselskaberne selv, eller ejet af nogen, der kan bruge de oplysninger, du angiver i forbindelse med lånet, i en anden kommerciel sammenhæng.

Det gør det ekstra svært at hitte rundt i de mange lånetilbud.

Samtidig er de låneberegnere, du finder på låneudbydernes hjemmeside, baseret på en gennemsnitlig rente. For den rente, du kan få på dit lån, afhænger nemlig af, hvor god en økonomi låneudbyderen vurderer, at du har. Derfor opgives rentesatsen oftest altid som et fra- og til-beløb, der kaldes for rentespændet.

Derfor kan du sagtens komme ud for, at det lånetilbud du får, har en lagt højere rente, end der blev brugt i låneberegneren. Eller du kan komme ud for det modsatte, hvis låneudbyderen vurderer, at du har en stærk og god økonomi.

Så når du nu står, og skal bruge et lån, hvordan giver du så dig selv de bedste muligheder for at finde det billigste lån, der passer til netop din situation?

Find det billigste lån

Det første, du skal kigge på, er naturligvis ÅOP’en på lånet. Altså hvor meget de årlige omkostninger udgør i procent af det beløb, du betaler tilbage. Her vil lånet med den laveste ÅOP altid give dig det billigste lån.

Men når ÅOP-værdierne hos de enkelte låneudbydere altid er angivet som et spænd, er det svært at gennemskue, hvilken låneudbyder der er billigst. Især hvis du har fundet en række låneudbydere, der har et rentespænd på ÅOP’en, der ligger inden for samme beløbsområde.

For den endelige ÅOP-værdi afhænger oftest af, både hvilken type lån du vælger – hvis låneudbydere tilbyder flere forskellige låntyper – og hvor god de vurderer din økonomi til at være.

Forhøj lånet frem for at låne småbeløb

Typisk falder ÅOP’en oftest, hvis du vælger en låntype, der har en højere mindstegrænse for lånebeløbet. Det gælder især, hvis du skal låne et meget lille beløb.

Her vil det næsten altid kunne betale sig at forhøje lånebeløbet og tage en egentligt forbrugslån frem for de lån på kassekreditlignende vilkår, som er kendt for deres tårnhøje ÅOP-satser.

Så i stedet for at optage et lån på 2.000 kroner som en kassekredit, får du en langt lavere ÅOP og bedre muligheder for at afdrage lånet, hvis du vælger at forhøje det til 5.000 kroner. Og så låne det hos en af de store udbydere af forbrugslån i stedet.

Ansøg altid hos minimum 3 låneudbydere

Den eneste måde du kan få syn for sagen, når du skal finde det billigste lån til din privatøkonomi, er at ansøge om lånet hos minimum 3 låneudbydere. Naturligvis de 3, der har de laveste ÅOP’er i deres rentespænd.

Derved får du deres vurdering af din økonomi, samt et konkret lånetilbud med en helt konkret ÅOP-værdi. Vel at mærke en værdi, du kan regne med, kommer til at gælde for lånet.

Det gør det nemt at udvælge det finansieringsselskab på nettet, der giver dig det billigste lån. Og nemt at effektuere lånet, hvis du vil have det.

For når du har fundet det lån, der har den laveste ÅOP i lånetilbuddet, underskriver du det bare med dit NemID på låneudbyderens hjemmeside. Så træder det i kraft.

De andre låneudbydere takker du så bare nej til.