Slut med rentefri lån på nettet?

Tidligere lokkede udbyderne af sms- og mikrolån med rentefri lån til nye kunder. Men i dag har de fleste udbydere lukket for denne type lån på nettet. Til gengæld er rentefri lån på alt lige fra skønhedsbehandlinger over briller og til forbrugselektronik stadig et hit.

For få år siden var det første lån rentefrit hos mange af de store udbydere af sms- og mikrolån – lidt lige som det første fix hos den lokale pusher.

Men efter det nye renteloft for lån blev indført i juni 2020 forsvandt først muligheden for et rentefrit første lån fra låneudbydernes hjemmesider, og siden er stort set alle udbyderne af sms- og mikrolån lukket ned. For med et renteloft på 25 % ÅOP (for de lån der må markedsføres) kunne de ikke få forretning i at låne småbeløb ud længere. Det krævede tårnhøje renter og gebyrer at få til at løbe rundt. Og det var netop det, denne type lån var så udskældt for at have.

Nogle af de bedste alternativer til rentefri lån på nettet finder du her.

Hvor kan du få rentefrie lån i dag?

Men det er stadig muligt at få rentefrie lån i dag. Bare ikke online.

I stedet tilbyder mange af de store kæder inden for skønhedsbehandlinger, briller og forbrugselektronik rentefrie lån til kunderne, når de står i butikken.

I praksis kører lånene gennem et eksternt finansieringsselskab, hvor kæderne så betaler renterne for lånene til finansieringsselskabet. Det giver butikskæden et bedre cashflow, fordi der er flere af deres kunder, som slår til på de gode tilbud, når de kan fordele betalingen i små nemme afdrag over 6-12 måneder – uden at skulle betale renter.

Bagsiden af medaljen ved rentefrie lån i butikkerne

Men det forjættende og behagelige ved det rentefrie lån til de nye bryster, de nye briller eller den nye storskærm kan hurtigt udvikle sig til et økonomisk helvede, hvis du ikke overholder betalingsbetingelserne.

For så kommer der høje strafgebyrer og morarenter på det misligholdte lån – og dem betaler butikskæden ikke for dig.

Da der er tale om gebyrer og renter for et misligholdt lån, er der nemlig ikke andre lofter for gebyrer og renters størrelse udover dem, som findes i lovgivningen om udlån.

Derfor er det vigtigt, at du er helt sikker på, at du har råd til afdragene i den afdragsperiode, du har valgt, før du siger ja til et rentefrit lån i butikken.

Vælg den længste løbetid

Da du jo ikke skal betale renter på lånet i butikken, er det en god ide altid at vælge den længste afdragsperiode på dit rentefrie lån. Derved bliver det månedlige afdrag så overkommeligt som muligt.

Så kan du vælge mellem 6 og 12 måneders afdragsperiode, skal du vælge 12 måneder. Og er den eneste mulighed at betale lånet tilbage over 6 måneder, bør du undersøge, om du kan få den samme vare lige så billigt et andet sted, hvor de tilbyder afdragsfrie lån med en løbetid på 12 måneder.

Derved er der også en meget lavere risiko for, at du ikke kan overholde afdragene.