Rentespændet fortæller, hvad dine chancer er for at blive godkendt til et lån

Rentespændet angiver, hvor lav og høj en rente, du kan forvente at få tilbudt hos de forskellige udbydere af kviklån. Hvor lav rente du kan få, afhænger af, hvor god økonomi låneudbydere vurderer, at du har. Det betyder omvendt, at jo større rentespændet er hos låneudbyderen, jo bedre chancer har du for at blive godkendt til et lån, selv om din økonomi ikke ligefrem top-performer. Læs med her, og få styr på, hvad rentespændet betyder for dine chancer for at blive godkendt til et lån.

Når du kigger i oversigten over udbydere af kviklån her på kviklånet.dk, har du sikkert lagt mærke til, at både ÅOP-værdien og renten oftest er angivet som et interval med en lav og en høj procentsats.

Det et det, der kaldes for rentespændet hos den pågældende låneudbyder. Det giver dig både en indikation af, hvilken rente du kan forvente at få på dit lån, og kan også bruges som en indikator for, hvor dårlig en økonomi du kan have og stadig forvente at blive godkendt til at låne hos udbyderen.

Du kan ikke regne med låneberegningeren

For det er ikke alle, der bliver tilbudt den samme rente, når de bliver godkendt til et lån hos en udbyder af kviklån.

Det betyder samtidig, at du ikke kan regne med, at du ender med at få den månedlige ydelse eller den løbetid, som du er kommet frem til i låneberegneren på låneudbyderens hjemmeside. Den beregning, den foretager, er baseret på en rentesats, der ligger omtrent midt i låneudbyderens rentespænd.

Hvor høj rente du ender med at få på dit lån, afhænger nemlig helt og holdet af, hvor risikabelt låneudbydere vurderer, at det er at låne penge ud til dig. Så jo bedre en økonomi låneudbyderen vurderer, at du har, jo lavere rente får du tilbudt. Og omvendt: Jo dårligere din økonomi ser ud i låneudbyderens øjne, jo højere rente vil de tage for at låne penge ud til dig.

Du kender først renten på dit lån, når du får lånedokumentet

Så det er faktisk først, hvis du bliver godkendt til et kviklån hos den enkelte låneudbyder, at du kommer til at kende den rentesats, som låneudbyderen vil tilbyde dig.

Den står i det lånedokument, du får tilsendt, hvis du bliver godkendt til lånet. I dokumentet står der samtidig, hvor stor en månedlig ydelse du kommer til at betale, samt hvor lang løbetiden bliver. Disse to parametre afhænger nemlig af den faktiske rente på lånet.

Så du kan sagtens ende med at skulle betale mindre hver måned, eller betale i færre måneder, hvis låneudbyderen vurdere at du har en god økonomi. Eller betale en højere ydelse eller i flere måneder, hvis finansieringsselskabet er lidt mere tvivlende over for din økonomiske stabilitet.

Du kan også risikere, at låneudbyderen godkender din låneansøgning – men kun vil låne dig et mindre beløb end det, du har ansøgt om. Det kommer helt an på deres vurdering af din økonomi.

Husk altid at nærlæse lånedokumentet

Det er derfor, vi råder dig til, altid at nærlæse det lånedokument, du får tilsendt, hvis du får ja til at låne hos en låneudbyder. For det er den ydelse, løbetid og det lånebeløb, der står i lånedokumentet, som gælder for dit lån.

Så bliver du ikke overrasket, når først lånekontrakten er underskrevet, og den månedlige ydelse begynder at blive trukket over din BetalingsService hver måned.

Få altid minimum 3 tilbud på lån

Husk i øvrigt, at lånedokumentet kun anses for at være et tilbud på et lån hos den pågældende låneudbyder, så længe du ikke har underskrevet det med dit NemID. Det er først, når du har gjort det, du hæfter for lånet, og får pengene udbetalt.

Derfor er det altid en god ide at ansøge om lånet hos flere forskellige låneudbydere. Som minimum 3, hvis du vil have den bedste ide om renteniveauet på et lån af den størrelse, du har brug for.

Bliver du godkendt til lånet, lader du bare være med at underskrive lånedokumenterne fra de udbydere, der har den højeste ÅOP på lånet. Så forbliver de nogle lånetilbud, som du så valgte ikke at takke ja til.

Kan det betale sig at ansøge om et lån?

Ved du godt, at du måske ikke har den mest solide økonomi, kan du bruge rentespændet til at sortere de låneudbydere fra, som du alligevel ikke har en chance for at blive godkendt til et lån hos.

Det er dem, der har et forholdsvist snævert rentespænd.

Til gengæld vil du oftest have en bedre chance, hos de udbydere som har et stort rentespænd. Til gengæld skal du så forvente at komme til at betale en rente, der ligger i den høje ende af rentespændet.

Så det er ikke helt forkert, når folk siger, at det er dyrt at være fattig.