Kviklån til indskud på lejlighed

Et kviklån kan ende med at blive din redning, hvis du skal låne til indskuddet på en lejlighed. For det er blevet dyrt at betale indskud hos en privat udlejer. Det er således ikke ualmindeligt, at private udlejere forlanger, hvad der svarer til 7 måneders husleje, før du får lov at flytte ind. Det er mange penge, der oftest skal rejses på kort tid. Ellers er der en anden, der løber med den lækre lejlighed. Det gør kviklån velegnet som alternativ til et banklån.

{{ item.min_amount | money }} - {{ item.max_amount | money }} kr.

Lånebeløb

{{ item.min_maturity }} {{ item.maturity_unit }}

Løbetid

{{ item.min_age }}

Min. alder

{{ item.min_interest | percent }}

Rente

{{ item.custom_field_value }}

{{ item.custom_field_label }}

I gamle dage skulle du bare kunne lægge 3 måneders husleje som indskud på en lejlighed, samt betale den første måneds husleje. Så fik du nøglen i hånden til din nye lejebolig.

Men sådan er det ikke i dag. Her forlanger de fleste private udlejere derudover også et depositum på de 3 måneders husleje, du skal betale i opsigelsesperioden, den dag du vælger at opsige dit lejemål. Altså skal du af med hele 7 måneders husleje, før du er sikker på at få udleveret nøglen til lejligheden.

Det kan nemt blive til rigtig mange penge. Selv om du har fundet en billig lejlighed til måske kun 4000 kroner om måneden, ender du med at skulle finde 28.000 kroner til både indskud, depositum og første måneds husleje. Og koster den bare lidt over 7.000 kroner om måneden, ender du med at skulle ud og låne lige omkring 50.000 kroner.

Flere er nødt til at låne til indskuddet

Derfor er flere og flere nødt til at skulle ud at låne til indskuddet på deres nye lejlighed. For lejer du dig ind hos en privat udlejer, kan du ikke låne rentefrit til indskuddet hos kommunen. Det kan du kun, hvis du flytter ind i en almennyttig bolig.

Skal du låne, er banken nok oftest det første du prøver.

Men her har de ikke mulighed for at tilbyde dig andet end et almindeligt forbrugslån. For du kan jo ikke stille lejligheden som sikkerhed for lånet – og så har banken ingen muligheder for at tilbyde dig et lån med en lav rente.

Samtidig tager sagsbehandlingen i banken oftest meget lang tid. Den slags har privat udlejere sjældent tålmodighed til at vente på.

Kviklån er et reelt og konkurrencedygtigt alternativ til banken

Det gør kviklån på nettet til et reelt og konkurrencedygtigt alternativ til at låne til indskuddet i banken. I hvert fald hvis du ser dig for, og vælger at låne hos den låneudbyder, der tilbyder dig den laveste ÅOP på lånet.

Samtidig slipper du både for den langsommelige sagsbehandling og for at blive bedt om sikkerhed for lånet.

For ingen af de kviklån, du kan tage på nettet, kræver, at du stiller sikkerhed. Derfor er de – ligesom andre forbrugslån – også dyrere i renter, fordi låneudbyderen løber en større risiko ved at låne dig pengene.

Sagsbehandlingen er oftest klaret på ganske få minutter, og tager sjældent mere end maksimalt en time. Så kan du hurtigt give udlejeren besked.

Ansøg altid om lånet flere steder

Den nemme ansøgningsprocedure, og den korte sagsbehandling på kviklån på nettet, gør det samtidig oplagt at ansøge om lånet flere steder.

Derved får du fundet ud af, om du kan blive godkendt hos den enkelte låneudbyder. Samtidig får fat i det lånedokument, der beskriver de faktiske forhold omkring lånet. For den låneberegner du anvender i forbindelse med låneberegningen, anvender kun en gennemsnitlig rente i sine beregninger.

Men låneudbyderen vurderer risikoen – og dermed størrelsen på renten – individuelt fra låntager til låntager, baseret på de privatøkonomiske oplysninger du giver låneudbyderen lov til at indhente, når du underskriver din låneansøgning med dit NemID.

Så den endelige rentesats, løbetid og månedlige ydelse på lånet kan godt afvige en hel del fra låneeksemplet, du så i låneberegneren.

Derfor er det vigtigt, at du får fat i lånedokumentet – og læser det grundigt igennem – før du beslutter dig.

Vælg kviklånet med den laveste ÅOP

Tjek ÅOP-værdien i lånedokumenterne fra de låneudbydere, der godkender dig til lånet, og vælg så det lån, der har den laveste ÅOP-værdi. Det er det billigste lån.

De andre låneudbydere takker du bare nej til lånet hos. For så længe du ikke har skrevet under på lånedokumentet med dit NemID, er dokumentet blot et lånetilbud.

Kun lånet med den laveste ÅOP-værdi skal du underskrive med dit NemID. Derefter har du typisk pengene til indskuddet på kontoen inden for en til to dage – ja, nogle gange ligefrem samme dag, som du har underskrevet lånedokumentet.

Sådan tager du et kviklån til indskuddet på din lejlighed på den mest sikre og velovervejede måde. Tjek oversigten over låneudbydere her på siden, og udvælg de tre låneudbydere, der ser ud til at have den laveste ÅOP – og ansøg så om lånet hos dem og se, hvad de svarer dig.