Privatlån

5000 - 500000 kr.

Lånebeløb

3 - 144 mdr.

Løbetid

18

Min. alder

4-24,99%

ÅOP

Vi matcher dig med det bedste lån Få besked når der kommer nye lån

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Få svar hurtigt Hurtig udbetaling

10000 - 400000 kr.

Lånebeløb

12 - 144 mdr.

Løbetid

18

Min. alder

4-24,99%

ÅOP

Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Lav rente fra 2,95% Sammenlign og vælg det bedste lån

2500 - 50000 kr.

Lånebeløb

9 - 199 mdr.

Løbetid

21

Min. alder

24,99%

ÅOP

Lynhurtig godkendelse Lån op til 50.000 kr.

4000 - 25000 kr.

Lånebeløb

24 - 24 mdr.

Løbetid

23

Min. alder

24,87%

ÅOP

Fremragende Trustpilot Gratis straksoverførsel Lån uden sikkerhed

10000 - 300000 kr.

Lånebeløb

36 - 120 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

9,39-24,87%

ÅOP

Enkel ansøgningsproces Lån uden sikkerhed Svar alle ugens dage

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Ingen sikkerhed påkrævet Godkendelse på 1 minut

40000 - 300000 kr.

Lånebeløb

12 - 180 mdr.

Løbetid

18

Min. alder

3,97-21,93%

ÅOP

Godt til store lån Tilbyder samlelån op til 300.000

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Lån op til 150.000 kr. Få pengene samme dag

25000 - 500000 kr.

Lånebeløb

12 - 180 mdr.

Løbetid

18

Min. alder

4,9-24,90

ÅOP

Lave renter Direkte svar Uforpligtende ansøgning

10000 - 400000 kr.

Lånebeløb

12 - 180 mdr.

Løbetid

23

Min. alder

3,34-24,99%

ÅOP

BEMÆRK: Høj udbetaling Ansøg på 2 min Hurtigt svar og udbetaling

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Lån op til 100.000 Bestem selv tilbagebetalingsperioden

10000 - 200000 kr.

Lånebeløb

48 - 96 mdr.

Løbetid

20

Min. alder

21,56-24,87%

ÅOP

Betal ud når du vil Du skal ikke stille sikkerhed

Hvad er et privatlån?

Et privatlån er et lån til private. Lånet er typisk på mellem 10.000 – 100.000 kroner og har en løbetid på mellem 1 og 10 år. Pengene fra et privatlån bruges som regel til forbrug – for eksempel en ny bil, en rejse eller nye møbler til stuen. Et privatlån kan sidestilles med et forbrugslån, et kviklån og andre låneformer, der primært er rettet mod rent forbrug. Rigtig mange online låneudbydere tilbyder privatlån, og du vil derfor typisk skulle ansøge om lånet online. Der vil sjældent være rådgivningsmøder, medmindre du tager lånet i en traditionel bank og skal låne et større beløb, hvor låneudbyderen har brug for at være mere grundig i sin kreditvurdering.

I Danmark findes der rigtig mange udbydere af privatlån. Derfor er det som forbruger også vigtigt at holde tungen lige i munden, når du ansøger hos de forskellige låneudbydere. Her på siden kan du blive klogere på privatlån, samt hvad du skal være opmærksom på. Vi har også samlet en oversigt med nogle af landets førende udbydere af lån til private. Her kan du sammenligne de forskellige lånetilbud ud fra beløb, løbetid, ÅOP, tilbagebetaling og andre vigtige oplysninger.

Hvilke krav skal jeg opfylde?

For at kunne blive godkendt til et privatlån, er der en række krav, du skal opfylde. Generelt er der lavere krav til et privatlån, end der er til et banklån. Derfor er renten på et privatlån også generelt højere, end den er på et banklån. Udbyderne af privatlånene løber en større risiko, når de låner penge ud. Det skal ses som hovedårsagen til den højere rente.

Før du kan blive godkendt til et privat lån, skal du igennem en kreditvurdering hos udbyderen af lånet. Her kigger låneudbyderen på en række forskellige parametre. Hvad de præcise krav er, varierer meget fra låneudbyder til låneudbyder. Nogle udbydere har højere krav end andre.

Generelt er minimumskravene:

  • Du skal være over 18 år. Nogle udbydere af privatlån har krav om en minimumsalder på 20 eller helt op til 25 år.
  • Du skal være dansk statsborger. En låneaftale til et privatlån skal nemlig underskrives med dit NEM-ID.
  • Du må ikke stå registreret i RKI eller Debitor Registret. Hvis du i forvejen har gæld, som du ikke har betalt ud, er det et dårligt signal at sende til en låneudbyder. De lever af at lån penge ud, og derfor er de meget påpasselige med kunder, der har en dårlig tilbagebetalingshistorik.
  • Fast indkomst. De fleste låneudbydere kræver en fast indkomst. Det behøver ikke altid at være en så stor indkomst. Kravene til et privatlån er generelt lavere end ved andre låneformer, og derfor er det også muligt at blive godkendt hos enkelte udbydere, hvis din indkomst ikke er så høj.
  • Din bopæl har også noget at sige, når du skal kreditvurderes. Det har nemlig en indflydelse, om du bor til leje eller bor i en ejendom, som du selv ejer.
  • Lønseddel og årsopgørelse. For at kunne tage et privatlån, kan du komme ud for at skulle give samtykke til, at låneudbyderen kan hente din seneste årsopgørelse gennem SKAT. Særligt ved lån af høje beløber vægter denne del højt i kreditvurderingen.

Hvad kan jeg bruge pengene på?

Når du tager et privatlån, kan du bruge pengene på præcis det, som du har lyst til. Her er nemlig ingen rådgiver, der stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor du ønsker at låne penge. Uanset om du har lyst til at låne penge til en tilbygning, til en ny bil eller til et par nye sko så kan du gøre det. Under ansøgningsprocessen er du oftest ikke i kontakt med nogen rådgiver fra firmaet. Det hele foregår online, hvor du udfylder et ansøgningsskema. Her får du med det samme svar på, om du er blevet godkendt eller afvist til privatlånet. De udbydere der ikke giver dig svar med det samme, gør det typisk inden for ganske få timer. Ved et privat lån opnår du en kæmpe frihed og høj anonymitet, der giver dig mulighed for at bruge pengene til lige præcis det, som du ønsker.

Hvor kan jeg tage et privatlån?

Hvis du ønsker et privatlån, findes der i Danmark rigtig mange udbydere, der kan tilbyde dig et lån. Du kan enten vælge at gå i banken for at søge om et privatlån, eller du kan ansøge om et privatlån online. Hvis du tager i banken for at få et privatlån, kan du risikere at vente i op til 14 dage, før du bliver godkendt til lånet. Til gengæld kan banken tit tilbyde bedre vilkår, end dem du får online. Det skyldes, at der er højere krav til at blive godkendt i banken, og de løber dermed ikke den samme risiko, når de låner penge ud. Hvis du ønsker et privatlån i banken, kan det være en fordel at få tilbud fra forskellige banker. Det sikrer dig, at du ikke får et privatlån, der er alt for dyrt.

Tager du et privatlån online, går det meget hurtigere. De fleste låneudbydere bruger computerteknologi til at godkende og afvise ansøgninger, og derfor får du straks svar på din ansøgning. De låneudbydere der ikke tilbyder svar med det samme, giver dig som regel et svar inden for ganske få timer. Hvis du beslutter at godkende låneaftalen, kan du forvente at have pengene stående på din konto inden for få hverdage. Dog er omkostninger ved et privatlån online typisk højere end i bankerne, og det skyldes at kravene for at blive godkendt er lavere. Udbyderne løber en noget større risiko, end bankerne gør. Omkostningerne er højere i form af højere renter, gebyrer og provision. Hvis du gerne vil tage et privatlån online, kan du ansøge på de forskellige låneudbyderes hjemmeside. Her finder du en ansøgningsformular, du skal udfylde.

Hvordan får jeg det billigste privatlån?

I et lånemarked der er præget af mange forskellige udbydere og lånetilbud, kan det som forbruger være svært at overskue, hvor du får det billigste privatlån. Nedenfor gennemgår vi trin for trin, hvordan du finder det billigste lån.

  1. Ansøg ved forskellige udbydere

Hvis du ønsker det billigste privatlån, skal du aldrig stille dig tilfreds med kun et lånetilbud. For at kunne finde det billigste privatlån, skal du sammenligne lånetilbud fra forskellige udbydere. Du er nødt til at ansøge om et lån hos de forskellige udbydere, da du ikke kender de præcise lånevilkår, før du er godkendt til privatlånet. Omkostningerne ved lånet bestemmes nemlig ud fra din kreditvurdering, hvor udbyderen blandt andet kigger på din gæld, indkomst, boligforhold og alder. Det er nemt og hurtigt at ansøge om et privatlån, og hos de fleste udbydere kan det gøres på cirka 5 minutter. Det er desuden gratis og uforpligtende, så hvis du ikke er tilfreds med dit lånetilbud, kan du blot kassere det igen.

  1. Sammenlign dine lånetilbud

Når du har fået dine lånetilbud, skal du sammenligne dem med hinanden. Her er det godt at kigge på en række forskellige parametre. Mange låntagere begår den fejl, at de udelukkende kigger på renten og det månedlige afdrag. Det er en stor fejl, fordi det sjældent er her, at alle omkostninger ved lånet er gemt.

Et privatlån har nemlig andre udgifter end renten. Der kommer som regel et oprettelsesgebyr på lånet samt et administrationsgebyr og eventuelt et PBS-gebyr. Det er nogle af de mest almindelige gebyrer på privatlån, men der kan også komme andre gebyrer på – for eksempel provisionsgebyrer. For ikke at blive overrasket, er det naturligvis vigtigt, at du læser låneaftalen grundigt igennem.

Når du gør det, kan du kigge på satsen ÅOP. ÅOP tager højde for alle omkostninger ved lånet og giver dig dem i procenter. Det gør det nemt og hurtigt at sammenligne de forskellige privatlån og hurtigt finde det billigste. Ønsker du at kende de samlede renter og gebyrer for hele låneperioden, kan du kigge på nøgletallet kreditomkostninger. Kreditomkostningerne er i princippet det samme som ÅOP, men du får her tallet i kroner i stedet for i procent. Når du sammenligner privatlån, kan du blandt andet også kigge på satsen for tilbagebetaling. Det er det samlede beløb du skal betale tilbage. Både det lånte beløb plus renter, gebyrer og så videre.

For at opsummere har vi samlet de nøgletal, du skal sammenligne med hinanden i en overskuelig punktoversigt.

  • ÅOP (årlige omkostninger i procent)
  • Kreditomkostninger
  • Samlet tilbagebetaling
  • Månedlige afdrag
  • Løbetid
  • Renten
  • Gebyrer

Hvornår får jeg pengene udbetalt?

En af de helt store fordele ved et privatlån er, at du får pengene udbetalt i løbet af få dage, fra når du underskriver din låneaftale. Hvis du gerne vil låne penge i banken, kan der sagtens gå op til 14 dage, før du får dine penge udbetalt. Processen for at få et privatlån er markant hurtigere, og hos langt de fleste udbydere får du at vide, om du er blevet godkendt eller afvist med det samme. Vælger du at godkende låneaftalen, får du pengene udbetalt inden for få hverdage. Dermed kan et privatlån altså være en god løsning, hvis du står og mangler penge her og nu. For eksempel til en uforudset udgift.

En af grundene til at det går så hurtigt er, at det hele foregår online. Du udfylder ansøgningsblanketten online, og du skal ikke til nogle fysiske møder i banken. Den store hurtighed i udbetalingen er da også, at mange danskere benytter privatlån frem for et banklån.

Tag et privatlån uden sikkerhed

Rigtig mange udbydere af privatlån tilbyder, at du ikke skal stille sikkerhed i lånet. Normalt kræver banker sikkerhed ved for eksempel et billån. Her skal bilen som regel stilles i sikkerhed, hvis nu du ikke kan betale lånet tilbage. Der kræves sjældent sikkerhed ved privatlån. Dog skal du være opmærksom på, at mange selskaber kræver et gebyr, når der ikke stilles sikkerhed for lånet. Det gør lånet en smule dyrere.

Der er altså en mulighed for dig for at låne penge, selvom du ikke har en bil, et hus eller andet af høj værdi, som du kan stille i sikkerhed for et privatlån. Når du tager et privatlån uden sikkerhed, får du også den fordel, at låneprocessen går hurtigere. Dine penge bliver hurtigere udbetalt, og du får derfor hurtigere glæde af de lånte penge.

Få et overblik over lån til private

Her på siden har vi lavet en overskuelig oversigt med nogle af markedets bedste lån til private. Her kan du nemt og hurtigt foretage en sammenligning af de bedste privatlån og dermed finde frem til et eller flere lån, du gerne vil ansøge. I vores oversigt med privatlån kan du blandt andet sammenligne privatlån ud fra følgende parametre:

  • Lånebeløb
  • Løbetid
  • Mindste alder
  • Svartid

Derudover får du også et låneeksempel, hvor du kan se et eksempel på de lånevilkår, de respektive udbydere tilbyder. Her kan du se ÅOP, kreditomkostninger, samlet tilbagebetaling og renten for et låneeksempel. Bemærk at vilkårene ved et privatlån er meget individuelle, og de fastsættes på baggrund af din kreditvurdering. Derfor kender du altså først de endegyldige krav, når du er blevet godkendt til et privatlån. Du kan dog stadig bruge vores oversigt til at finde frem til de udbydere af lån til private, der generelt har de bedste vilkår og laveste krav.

Hvad er et privatlån plus

Hvor et almindeligt privatlån typisk er et lån på mellem 10.000 – 100.000 kroner, så er et privatlån plus et lån med et noget højere lånebeløb. Her har du som låntager mulighed for at låne op til 350.000 kroner.

Privatlån Plus udbydes af lånefirmaet Santander, der er en af de største banker i hele verden. Med et privatlån plus har du mulighed for at få en utrolig attraktiv rente på helt ned til 3,9%. Det er en rente, som du skal se langt efter på de typiske forbrugslån. Her kan renten sagtens kan være på 9 – 16%. Det er dog værd at vide, at renten på et privatlån plus er variabel, hvilket vil sige at den følger markedsrenten. En variabel rente kan både være en fordel, hvis renten forbliver lav, men det kan også være ulempe, hvis renten stiger meget. Hvorvidt det er en fordel eller en ulempe, kommer helt an på, hvor stor en risiko du er villig til at løbe. En anden fordel du opnår ved et privatlån plus er, at der ikke skal stilles nogen sikkerhed for lånet. Ingen stiller spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene til. Det er helt op til dig.

Kend ÅOP før du låner

For at kunne finde det billigste privatlån, skal du kende til begrebet ÅOP. ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent”, og det er en betegnelse, som rigtig mange låntagere overser, når de skal tage et privatlån. Hvis du ikke kigger nøje på ÅOP’en på et privatlån, risikerer du at ende med et lån, der er dyrere, end du troede til at begynde med. I og med at ÅOP’en på et lån giver dig omkostningerne, bliver det også langt nemmere for dig at finde det billigste lån. Ved at sammenligne ÅOP’en for flere forskellige privatlån, kan du nemt finde det billigste.

ÅOP’en tager nemlig ikke kun højde for renten ved privatlånet. Procentsatsen tager også højde for de gebyrer, der er ved et privatlån. De fleste udbydere har et stiftelsesgebyr samt et par månedlige gebyrer, der sagtens kan udgøre et højt beløb på et lån med en løbetid på 3-5 år. Derfor er enormt vigtigt at kigge på ÅOP’en. Ellers overser du nogle omkostninger, der er væsentlige at kende til. Når du tager et privat lån, kan du blandt andet støde på følgende omkostninger:

  • Stiftelsesgebyr
  • Dokumentgebyr
  • PBS-gebyr
  • Administrationsgebyr
  • Renter
  • Årlige og månedlige kontogebyrer

Det er lovpligtigt for udbyderne af privatlån at oplyse sine kunder om ÅOP. Kan du ikke finde ÅOP’en for et privatlån i låneaftalen, anbefaler vi, at du finder en anden låneudbyder.

Kan jeg fortryde mit lån?

Når du tager et privatlån, har du 14 dages fortrydelsesret. De 14 dage gælder fra den dag, hvor kreditaftalen træder i kraft. Ønsker du at fortryde dit lån, anbefaler vi altid, at du gør det hurtigst muligt skriftligt til udbyderen. Det vil også være muligt at gøre det mundtligt, men det er altid godt at have det på skrift, hvis der skulle opstå forvirring senere hen.

Når du fortryder dit privatlån, skal du naturligvis også betale pengene tilbage igen. Typisk skal du betale lånet tilbage og eventuelle renter inden for 30 dage. Hvad de præcise krav er, vil du blive oplyst om, når du fortryder dit privatlån. Regler og information omkring fortrydelsen vil du også kunne finde i din låneaftale. Mange af de danske låneudbydere har rigtig gode kundeserviceafdelinger, hvor du har mulighed for at få hjælp i forhold til fortrydelsen, eller hvis du har spørgsmål til lånet generelt.

Kan jeg få et privatlån trods RKI?

Enkelte udbydere tilbyder privatlån trods RKI. Det skal dog siges, at omkostningerne på privatlån trods RKI som regel bliver skruet i vejret, fordi låneudbyderne løber en ekstra stor risiko ved at låne ud til personer, der står i Ribers. Langt størstedelen af låneudbyderne afviser potentielle kunder, der står i RKI, mens enkelte udbydere accepterer det. Vi anbefaler altid, at du tænker dig grundigt om, før du låner penge, hvis du står i RKI eller i Debitor Registret. Det vil være at foretrække, at du får betalt din nuværende gæld tilbage først.

De udbydere af lån til private som tilbyder lån trods RKI, kalder som regel denne type lån for samlelån. Fidusen ved et samlelån er at samle alt din gæld i et lån og hos en udbyder. Det kan være en god løsning, hvis du kan få bedre vilkår, eller hvis du har meget klatgæld, der er meget uoverskueligt for dig at holde styr på. Ved et samlelån har du kun en kreditor, som du skal betale penge af til hver måned. Tit kan du også få nogle bedre vilkår, og du sparer altså derfor penge på din gæld. Hvis du ønsker at samle dine lån gennem et privatlån trods RKI, anbefaler vi altid, at du tænker dig grundigt om og indhenter flere tilbud. Det er essentielt at finde det billigste privat lån med de bedste vilkår, så du kan få betalt din gæld ud hurtigst muligt.

Kan jeg få et privatlån uden dokumentation?

For at kunne få lov at tage et privatlån, skal du afgive et minimum af dokumentation. Låneudbyderne lever af at låne penge ud, og derfor foretager de en kreditvurdering af dig som låntager, før de kan godkende dig som kunde. Ved et privatlån skal du afgive mindre dokumentation, end ved traditionelle lånetyper som for eksempel et banklån. De ting du typisk skal oplyse er:

  1. Alder
  2. Bopæl
  3. Din seneste lønseddel eller årsopgørelse
  4. Eventuel gæld

Hvilken dokumentation der specifikt kræves, kommer meget an på den pågældende låneudbyder. Nogle udbydere kræver generelt mindre dokumentation end andre. Skal du låne større beløb, er det meget normalt at en udbyder kræver at se din seneste årsopgørelse eller dine seneste 3 lønsedler. Ønsker du at låne et mindre beløb som for eksempel 5.000 kroner, vil der som regel blive krævet noget mindre dokumentation, end hvis du vil låne 100.000 kroner. Der er desværre ingen låneudbydere, der tilbyder privatlån helt uden dokumentation.

Hvad er forskellen på et forbrugslån og et privatlån?

I dagens Danmark findes rigtig mange forskellige lånetyper. Der findes blandt andet kviklån, SMS lån, forbrugslån, privatlån, privatlån Plus, minilån og mange flere. Det kan gøre det meget uoverskueligt, hvis du bare drømmer om at låne penge. Men hvad er egentlig forskellen på alle disse lån?

I bund og grund er der ikke den store forskel. Alle lån kan tages hos online låneudbydere og er kendt for sin hurtighed i ansøgningsprocessen og ved udbetalingen. Den eneste reelle forskel er størrelsen på det beløb, du kan låne. For eksempel kan du ved et privatlån plus låne helt op 350.000 kroner, hvor du ved et almindeligt forbrugslån typisk kan låne mellem 10.000 – 10.000 kroner. Nogle udbydere tilbyder sågar lån mellem 1.500 – 10.000 kroner.

Generelt for privatlån og forbrugslån er, at løbetiden er relativt kort. Løbetiden på de fleste privatlån er på mellem 12 og 72 måneder. Her skal det nævnes, at nogle udbydere har en endnu lavere løbetid. Det gælder i høj grad, hvis du er førstegangskunde og får et privatlån uden renter og gebyrer. Her skal lånet som regel være betalt tilbage i løbet af få måneder.

Skal jeg vælge en kort eller lang løbetid?

Når du skal tage et privatlån, står du overfor valget om, hvor lang løbetiden på lånet skal være. Mange låneudbydere i dag tilbyder låntageren selv at have en indflydelse på lånets løbetid. For at du kan træffe det bedste valg, er det værd at kende til fordelene og ulemperne ved henholdsvis en kort og lang løbetid.

Vælger du et privatlån med lang løbetid, vil det månedlige afdrag blive mindre. Dog skal du være forberedt på, at lånet bliver dyrere. Grundet den længere løbetid skal du betale flere månedlige gebyrer, og der når også at blive tilskrevet flere renter på lånet. Selvom privatlånet bliver dyrere, så har det også sine fordele med en lang løbetid. I og med at de månedlige afdrag bliver mindre, vil det være langt mere komfortabelt at betale lånet tilbage. Vælger du en kort løbetid, så kan du sagtens ende med at skulle afdrage mange tusinde kroner om måneden. Det kræver en høj indkomst at kunne klare det.

Vælger du en kort løbetid på privatlånet, bliver lånet billigere, men du skal også forvente at afdrage flere penge hver måned. Hvis du har penge til at have en kort løbetid på dit lån, så vil det klart være at foretrække, fordi lånet bliver billigere. Husk altid at have lidt margin i dit rådighedsbeløb, så du ikke skal leve på en sten, mens du afdrager på dit privatlån. Her vil det for mange være en bedre idé at vælge en lidt længere løbetid, så tilbagebetalingsperioden ikke bliver så hård.

Fordele og ulemper ved denne låneform

Som ved andre låneformer, er der naturligvis også fordele og ulemper ved et privatlån. Vi gennemgår nedenfor de største fordele og ulemper ved privatlånet.

Fordele ved privatlån

  • Lave krav

En af de helt store fordele ved et privatlån er, at det er relativt nemt at blive godkendt til lånet. Der er hos nogle udbydere ikke krav om en høj fast indtægt. Typisk er de eneste krav du skal leve op til, at du ikke må stå i RKI, være dansk statsborger samt at du skal være over 18 år. Det skal siges, at nogle udbydere har højere krav end andre, og derfor vil det være lettere at blive godkendt nogle steder.

  • Anonymt

En af grundene til at privatlånet har haft så stor fremgang blandt forbrugerne, er den høje anonymitet ved lånet. Under låneprocessen er du nemlig ikke i dialog med nogen rådgiver, der stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor du skal låne penge, og hvad du skal bruge dem på. Det hele foregår online, og kommunikation foregår typisk over SMS eller e-mail.

Selvom der er en høj anonymitet, så kan du stadig få hjælp, hvis du har spørgsmål til et lån. De danske udbydere af privatlån har nemlig nogle rigtig fine kundeserviceafdelinger, der sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål.

  • Hurtig godkendelse

Hvis du står og mangler penge her og nu, kan et privatlån være en rigtig god mulighed. I og med at det hele foregår online, er behandlingstiden meget hurtigere. Mange låneudbydere giver svar med det samme, og ønsker du at gå videre med aftalen, kan du have pengene stående på din konto i løbet af få dage hverdage. Det er en lynhurtig proces, som pengeinstitutterne ikke kan følge med på, og det giver udbyderne af lån til private en stor konkurrencefordel.

Ulemper

  • Høje omkostninger

Et privatlån er bestemt ikke det billigste lån, du kan få på markedet. Omkostningerne er højere end i bankerne, fordi at kravene er lavere. Udbyderne løber en større risiko ved udlån af penge, og derfor er omkostningerne også højere. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du tænker dig grundigt om og læser låneaftalen igennem, før du sætter din signatur på en låneaftale.

De seneste år er der kommet markant flere udbydere på markedet, og det har givet en skærpet konkurrence. Udbyderne presser hele tiden hinanden på vilkårene, og det kommer kun forbrugerne til gode. Et godt eksempel på det er, at de første 30 dage hos mange udbydere i dag er rente- og gebyrfrie. Der er ingen tvivl om, at konkurrencen vil fortsætte og give endnu bedre vilkår.

  • Ingen økonomisk rådgivning

I og med at du ansøger om et privatlån online, er der ingen mulighed for økonomisk rådgivning, når du tager et privatlån online. For nogle låntagere vil det være en klar fordel, at der er mulighed for at få rådgivning. Nogle personer ender nemlig i økonomisk uføre efter et privatlån, fordi de ikke har kontrol over deres økonomi. Der er dog også de låntagere, der sagtens kan kontrollere at tage et privatlån, og her er den manglende rådgivning blot en fordel. Det speeder nemlig låneprocessen markant op.

Inden du sætter din signatur på en låneaftale, skal du nøje overveje de forskellige fordele og ulemper, der er ved et privatlån.

Tænk dig godt om før du låner

Det er nemt og hurtigt at tage et privatlån i Danmark. Derfor kan det være fristende at låne penge, hvis du står og mangler penge nu og her. Det fører desværre også til, at nogle mennesker tager et privatlån uden at tænke sig om. Før du underskriver en låneaftale, bør du overveje grundigt, om du overhoved har brug for at låne penge. Kan du spare sammen i stedet? Hvis du beslutter dig for at låne penge, så skal du være grundig i din research, når du skal finde det bedste privatlån. Du bør altid ansøge hos flere udbydere, ligesom du skal læse lånets vilkår grundigt igennem.

Regeringen indførte for år tilbage en 48 timers tvungen betænkningstid på forbrugslån og privatlån. Denne betænkningstid kan du bruge til din fordel, hvis du har brug for at overveje, hvorvidt du skal låne penge eller ej. Det giver dig nemlig tid til at tænke over, om du nu også virkelig har brug for det, du står og mangler penge til. Det kan også være en god idé at tale med en bekendt eller et familiemedlem om lånet. Det kan være en øjenåbner at få andre øjne på din økonomiske situation. Måske finder du ud af, at du slet ikke behøver at låne penge, eller også finder du af, at du skal indhente flere lånetilbud for at få et billigt privatlån.

Ofte stillede spørgsmål

💸 Er det sikkert at optage lån uden sikkerhed?

Lån uden sikkerhed betyder stor risiko for udbyderne og en højere rente for dig. Send flere ansøgninger afsted og få et konkret tilbud. Herefter kan du sammenligne priser og vurdere, hvor sikkert det er for dig og din økonomi.

💡 Kan strafrenter vokse sig større?

Der er regler for online-lån, som netop beskytter dig imod det. Det er i alles og din interesse, at du kan betale dit lån tilbage. Strafferenterne er derfor sat til max. 25% årligt.

❔ Hvor meget kan jeg risikere at betale tilbage?

Du kan være ganske rolig. Med de nye regler så vil du max. skulle betale det dobbelte tilbage. Dette ændrer sig ikke, om du bruger 1 måned eller 1 år på tilbagebetalingen.

☝ Hvor høj må ÅOP være?

Efter de nye regler for kviklån (2020), må der ikke udbydes kviklån med en ÅOP på mere end 35%. Du kan sammenligne ÅOP for de forskellige udbydere online.