Hvor meget kan jeg låne?

Er der forskel på, hvor meget jeg kan låne, efter de nye regler for kviklån trådte i kraft d. 1. juli 2020. Det korte svar er nej! Til gengæld står du bedre som forbruger, hvis du vælger at optage lån på nettet. Læs med, og få det lange svar på, hvor meget du kan låne på nettet.

Som du måske har hørt, trådte der en helt ny lovgivning i kraft for kvik- og andre lånetilbud pr. 1. juli 2020. Den nye lovgivning har dog ikke ændret noget på, hvor meget du kan låne på nettet.

Altså kan du fortsat låne fra 1000 kroner og op til 500.000, uden at skulle stille sikkerhed for dit lån. Hvis du vel at mærke kan blive godkendt til lånet.

Hvor meget behøver du at låne?

Men i praksis handler det ikke om, hvor meget du KAN låne. I stedet er det vigtigere for dig at finde ud af, hvor meget du BEHØVER at låne. For låner du meget mere, end de penge du har brug for, kommer det til at belaste din privatøkonomi unødigt. Måske endda i mange år frem i tiden.

For du skal jo også have råd til at betale lånet tilbage – også uden at det kommer til at spænde ben for, hvad du ellers skal have råd til hver måned.

Læg et budget, for at se, hvor meget du kan låne

Derfor anbefaler vi altid, at du lægger et opdateret privatbudget, inden du begynder at søge om et lån på nettet. Ikke fordi låneudbyderne på nettet forlanger at se det. Men for at du kan sikre dig, at du har råd til at betale det lån tilbage, som du optager – og vel at mærke kan gøre det, uden at kontoen går i rødt sidst på hver måned.

Med overblik over hvor meget du har råd til at lægge til side til afbetalingen på et lån hver måned, kan du nemmere finde det rigtige lån. Og være tryg ved at optage det.

Den nye lovgivning stiller dig bedre, når du låner

Så den nye lovgivning dikterer ikke, hvor meget du kan låne. I stedet sikrer den dig mod den type lån på nettet, der tidligere blev udbudt til tårnhøje renter og ÅOP-værdier på langt over 800 procent.

For efter den nye lovgivning, er et forbudt at udbyde lån med en ÅOP på mere end 35 %. Og forbudt at reklamere for lån med en ÅOP over 25 %.

Det har haft den virkning, at de låneudbydere som tidligere tilbød kassekreditlignende lån, er blevet tvunget til at nedsætte renten på deres lån, så den holder sig under de 25 %. For ellers kan de ikke markedsføre deres lån.

Tilsvarende er der blevet sat en stopper for de dummebøde-høje gebyrer, som nogle låneudbyder lagde oven i, hvis folk ikke kunne betale deres afdrag til tiden. For i dag må en låntager maksimalt ikke betale mere oven i lånet i renter og gebyrer, end det beløb han eller hun har lånt. Så har du lånt f.eks. 10.000 kroner, kan du maksimalt komme til at betale 20.000 tilbage.

Altså har de nye regler på området ikke ændret noget på dine lånemuligheder. Kun forbedret dine lånevilkår.

Tjek låneoversigten her på siden, for at se, hvad rentesatserne er på online kviklån i dag.