Hvad er en kassekredit?


Hvad er en kassekredit? For at få svar på det spørgsmål, har vi nemlig her hos Kviklanet.dk lavet denne lille artikel, hvor du får alt den nødvendige information om en kassekredit.

En kassekredit er et lån, du foretager i en bank. Meningen med en kassekredit er, at du får mulighed for kunne trække din konto over med et aftalt beløb, og du vil altså derfor have et ekstra beløb til rådighed. Det er altså en god mulighed for dig, hvis du har behov for lidt ekstra penge på kontoen, hvis du for eksempel skulle få en større uforudset udgift. Beløbet for en kassekredit kommer helt an på, hvad du aftaler med din bankrådgiver. Det er dog ganske normalt at den ligger på mellem 10.000 – 50.000 kr.

Noget af det smarte ved en kassekredit er, at du kun skal betale renter, når du rent faktisk bruger din kassekredit. Er der for eksempel en måned, hvor du ikke bruger den, og du har plus på kontoen, skal du altså ikke betale noget. En kassekredit vil oftest være forbundet med den konto, hvor din løn går ind.

Kassekreditten bliver altså herved løbende betalt tilbage. Selvom det lyder lukrativt, så skal du altid huske på, at der er renter på, og du altså kan ende med at betale en god sum af dem, hvis du konstant er i overtræk. Kassekreditten er altså en låneform, der er rigtig fleksibel, og det er også en af årsagerne til at den er så populær – både for private og for virksomheder.

Ud over renterne, skal du være opmærksom på, at nogle banker også kan finde på at trække en provision af maksimumet på kassekreditten. Det er et beløb, der dog typisk kun bliver afregnet en gang årligt.